Felsefe'ye Giriş ve Sürükleniş
2023 8. kitabı
Giriş dediğime bakmayın. Benim gibi bu alanda ilk okumanız ise sindire sindire okunması, üzerine düşünerek devam edilmesi gereken bir kitap. Felsefe tarihini akıcı bir olay örgüsü ve ilgi çekici karakterlerini gizemle yoğrularak Norveçli bir öğretmen tarafından anlatılmış. Felsefe ile ilgili bir kesimin özellikle negatif baktığını illa ki duymuşsunuzdur, böyle düşünenler için özellikle okunması gerektiğine inanıyorum. Çünkü kitabın özellikle dikkatimi çeken yönü, bilgiyi ahlaklı bir şekilde, tarafsız ve her tür düşünce ve inanca saygıyla yaklaşarak ele almasıdır. Felsefe ve sosyal bilimlerinde aslında o dönemin ihtiyacına yönelik ortaya çıktığını, sanki o dönemde yaşıyormuşçasına irdeleme imkanı tanıması bu kitabı sadece bir roman olmaktan çıkarıp, bilgiyi hem kalıcı işliyor hem de bir nevi pratik etmiş oluyorsunuz. Ayrıca yazarın böylesine bir kitabı yazmadaki motivasyonunu kitaptan bir alıntıyla paylaşmak isterim. " Çünkü Kristiansand'daki kütüphaneye gitmiş, orada gençler için yazılmış tek bir felsefe kitabı bulamamıştım. "
Felsefe
Sofi'nin DünyasıJostein Gaarder · Pan Yayıncılık · 199543,7bin okunma