Puan vermedi·639 syf.····Okunma: 07 Aralık 2023 23:18 İnce Memed dörtlüsünün sonuncusu olan İnce Memed 4’ ü bitirmenin mutluluğu içerisindeyimmm:)
Eşkiyalığı bırakan Memed, evlendiği Seyran ile birlikte Ferhat Hocanın arkadaşının olduğu bir Akdeniz kasabasına yerleşir. Köyde çeltik ekimi yoğun olarak yapılır. Oradaki ağalarda ırgatları çalıştırır, paralarını vermez. Üstüne üstlük çeltiği köyün sınırlarına kadar ekerler. Köyler su altında kalır. Bu durumu çözmek için Nejad öğretmen Ankara ya sürekli telgraf çeker. Ama yaptıgı çalısmalar kesin bir çözüm getirmez. Şakir ağa sürekli Nejad öğretmenin telgraf çekmesinden rahatsız olur ve Nejad öğretmeni öldürür. İşte bu olaydan sonra İnce Memed tekrar dağa çıkmaya karar verir. Tabi çıkmadan önce görmesi gereken bir hesap vardı. Şakir ağayı öldürdü. Nejad hocanın kanını yerde bırakmadı.
Seyran, Hürü Ana ve Abdülselam Hocayla vedalaşarak tekrar Anavarza, Çukurova yoluna düşer İnce Memed. Arif Saim Beyin ve ağaların çeşitli hainlikleri dağlarda çetin mücadelelere girer.
İnce Memed serisi bir baş kaldırma serisidir. Görülen haksızlıklara karşı mücadele etme, direnme savaşıdır.
Keyifle okuduğum dört serisinide çok beğendim. Tüm okurlarada direniş mücadelesini anlatan bu muhteşem İnce Memed dörtlemesini kesinlikle okumasını tavsiye ederim.