·296 syf.····Okunma: 08 Aralık 2023 09:00 Puanım 3/5 (%63/100)
PKD'nin kitaplarına ve yazım tarzına vs. ait bilgim olsa da bu sanırım okuduğum ilk kitabıydı. Yazarın roman konusunda pek iyi olmadığını birçok kişiden duydum. Herkes öykülerinin daha iyi olduğunu söylüyordu. Ubik romanları arasında da en iyilerindenmiş. Geçenlerde story atmıştım kitabın bir türlü açılmadığına dair. Bu fikrimin hala arkasındayım. 300 sayfalık bir kitap ve bence 160 170. sayfalardan sonra açılıyor. Yorumuna güvendiğim insanlar oku demeseydi büyük ihtimal 100. sayfada bırakmıştım. Yani PKD'nin (ne kadar iyi bir yazar olursa olsun) roman yazamadığı doğruymuş sanırım. Toplu Öyküler'ini almıştım onlara bakacağım büyük ihtimal. Ubik 100 120 sayfa bir novella olsaydı puanım kesinlikle çok çok daha fazla olurdu. Onun dışında sevdiğim birkaç şeyden bahsedeyim. Psişik güçleri temel alan bir hikayesi olmasını sevdim. Moratoryum fikri ve sahneleri çok hoştu bence. Ubik'in her bölüm başında reklam olarak verilmesi ama sonunda da "güvenli bir şekilde kullanın" gibi uyarılar da korkutucuydu aslında. Metaforlar da boldu zaten özellikle Ubik için. Sonu da ilginçti bence Inception'ı hatırlattı bana başkalarının da dediği gibi. Yani genel olarak düşündüğümde "iyi işte" diyebileceğim bir kitap oldu. PKD okuyacaksanız bence önce öykülerini okuyun sonra "ben illa okuyacağım" diyorsanız romanlara dönersiniz.