2023 94. kitabı
On Bir Dakika~Paulo Coelho Yazar daha çok Simyacı ve Veronika Ölmek İstiyor kitaplarıyla biliniyor. On Bir Dakika bu iki kitap kadar popüler değil. Kitap “Bir varmış bir yokmuş bir zamanlar Maria adında bir Fahişe varmış…”şeklinde başlıyor. Arka kapakta da zenginlik peşinde güzeller güzeli bir kadının hayat hikayesi yazdığı için okumaya başlamadan önce basit bir kitap okuyacağımı düşündüm. Fakat daha sonra bu düşüncem değişti. Ana karakter Maria sürekli kendisini, insanları ve hayatı sorgulayan bir hayat kadını yani zaten hayatının her noktasında yanlış kararlar verdiğini biliyor. Yazar erkek olmasına rağmen bir kadının bakış açısından kitap yazarak güzel bir iş ortaya çıkarmış. Çoğu yerin altını çizdim. Yazarın dili en az Simyacı kitabındaki kadar tatmin ediciydi.️ Kitaptaki sevmediğim şey ise çok melankolik, hüzünlü bir havası olması. Son olarak içinde cinsellik olduğunu söylemem gerekiyor Okuyacak olanların dikkatine! “Hayat bazen çok cimridir: İnsanın yeni bir duygu tatmaksızın, günler, haftalar, hatta yıllar geçirdiği olur. Sonra, bir kapıyı bir kere açınca ortaya çıkan boşluğa adeta bir çığ iner. Bir an hiçbir şeyiniz yoktur, bir sonraki an, kabul edebileceğinizden fazlasına sahipsinizdir.”
On Bir DakikaPaulo Coelho · Can Yayınları · 20206bin okunma