2023 116. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2023 17:30
Selammm Canımlar Evet sizlere normal okuma tarzımın çok çok dışında bir kitapla geldim. Hayatım boyunca asla korku ne okuyabildim ne izleyebildim. Benim için ilkler yaşanıyor yani anlayacağınız. Kitabımız 1800' lü yılların Meksika'sina konuk ediyor bizleri. Beatriz genç, güzel ve önceden epey varlıklı bir ailenin kızıydı. Ta ki babası ölüp amcasının evine yerleşip orada kötü muameleye maruz kalana kadar. Don Rodolfo' dan gelen evlenme teklifi üzerine hayallerindeki herşeye sahip olma isteği ağır basar ve annesinin rızası olmadan evlenir. Rodolfo ile beraber San İsidro' da ki eve yerleşir. Ve eşi evden ayrıldığı zamanlar evde değişik sesler, kırmızı gözlü varlıklar, kanlar, cesetler meydana çıkmaya başlar. Ve Beatriz rahip Andres' ten yardım alır. ( İnanılmaz sevdim bu ikiliyi ) Evde ki hayalet kimdir? Neden sürekli Beatriz ve görümcesi Juanna ' nin isimleri evde yankılanır? Ürpertici bir maceraya hazır olun. Hiç korku okumamış biri olarak bana sadece ürkütücü geldi diyebilirim. Kitap bir anda yükselişe geçerken bir anda duruluyor bu benim sakinleşmemi de sağlamış olabilir. Ve şu bir gerçek kitabın çevirisi kitabın okunmasını çok etkiliyor. Çünkü ben neredeyse çevirisi yüzünden ağlama noktasına geldim ve beni inanılmaz yordu. Devrik cümleler, eksik kelimeler, normal olmayan soru cümleleri ve yazım yanlışları beni bitirdi. Bunlar olmasa kitabin kurgusunu sevdim. Ve ben sonuna üzüldüm ne yalan söyleyeyim. İlgisini çekenlere şimdiden keyifli okumalar dilerim
HaciendaIsabel Cañas · Otantik Kitap · 202340 okunma