2023 118. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2023 04:07
Araştırmacı gazeteci David McSwane'nin Covid-19 salgınından kâr elde etme telaşının içine patlayıcı bir bakış açısı sunması oldukça cesurcaydı. Kitabı yazma amacının arkasında, notlarıyla ve ses kayıtlarından alıntılarla durması ise başarılıydı. Bu kitabı yazma amacı iki yönlüydü. Birincisi, dizginsiz kapitalizmi ve onun yan ürünü olan açgözlülüğü biraz anlamlandırmak. İkincisi ise gelecek nesillerin böyle bir krizle karşı karşıya kaldıklarında tam olarak ne yapmamaları gerektiği konusunda bir rehber olmasını sağlamak... Yoksa bu kadar acı çektikten sonra Covid-19 temalı bir kitabı okumak istemeyebileceğimizin kendisi de farkındaydı. Ama herkesin bildiği gibi tarih tekerrürden ibarettir. Tarih tekerrür etmeden gerçeklerin sadece görünenlerden ibaret olmadığını okuyarak ve araştırarak öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü bizler her şeyi biliyoruz lâkin hiçbir şey öğrenememiş gibiyiz. İşte Pandemi A.Ş. görülmeyenleri göstermek adına eşsiz bir eser niteliğinde... Okuyun, okutturun. Arkada dönen kaosun merdiven niteliğinde olduğunun ve bunun görünmez bir düşmanla âdeta ekonomik ve psikolojik bir savaşa yol açtığının farkına varın. UNUTMAYIN, DÜNYA HİÇ BU KADAR ÇARESİZ KALMAMIŞTI. BU KAOSTA GERÇEK OLAN YALNIZCA GERİYE KALAN ACILARDI.
Covid 19
Pandemi A.Ş.J. David Mcswane · Otantik Kitap · 202314 okunma