Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 15 Aralık 2023 02:47 Öncelikle benim gibi bilmeyenler varsa belirtmek isterim ki yazarın Kanadı Kırık Kuşlar, Kördüğüm ve Son adlı kitapları seri kitaplarmış. Ben bunu bilmeden Son adlı kitabını okumuştum. Şimdi Yarın Yok kitabıyla ne alaka diyeceksiniz. Yazarımız bu distopik romanında Mira adında bir karaktere yer vermiş. Ama kitabın daha ilk sayfalarında aklıma Tutsak Güneş romanını getirdi derken Mira Tutsak Güneş'teki ana karakterin (Yuna Otis) torunu çıktı. İlerleyen sayfalarda ise Kanadı Kırık Kuşlar, Kördüğüm ve Son üçlemesinin karakteri Esra çıkıyor karşımıza. Üstelik Tutsak Güneş'te hiç adı geçemediği halde oradaki karakterin(Yuna Otis'in annesi Samira) annesi olarak bahsediyor bu romanında. (Yazarın böyle bir bağlantı kurması da ilginç geldi açıkçası.) Ve tüm bunlar olurken siz Tutsak Güneş ve üçlü serinin en can alıcı yerlerini öğrenmiş oluyorsunuz. Yani üçlü seriyi tam okumadım ama Esra'nın hikayesine ayrıntılı bir şekilde yer vermiş.Yani demem o ki eğer bu üçlü seriyi ve Tutsak Güneş romanını okuma fikriniz varsa Yarın Yok romanını en sona bırakmalısınız. Ama yok ben diğerlerini okumayacağım diyorsanız da anlarsınız bu romanı.
Açıkçası ben üçlü seriyi merak ettim bildiğim kadarıyla da Tutsak Güneş ve Yarın Yok romanları gibi distopik kurgu değiller. Araştırmalarıma göre de o seride Esra'nın hikayesini tamamlamamış ve okuyucunun hayal gücüne bırakmış yazar. Ama bu romanda Esra'nın yarım hikayesi yok. Eğer öyleyse Esra için zorlama bir roman olmuş diye düşünebilirim. Bilmiyorum okuduktan sonra güncelleme eklerim.