2023 33. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2023 01:02
Selamlar :) Can yayınlarının kısa modern klasik kitaplarını okumaya devam ediyorum.Bu hafta birbirinden güzel kitaplar okudum hem güzel bir yolculuk oldu, hem de keyifle okudum her birini.Onlardan bir tanesi de "birleşmeler"di. Gerçekten elinize aldığınız gibi bir solukta okuyorsunuz ve nasıl bittiğini anlamıyorsunuz bile.Yazardan daha önce "Genç törlis'in Burhanları" nı okuyup onu da sevmiştim.Bu defa öykü kitabıyla tanıştım yazarın.. *** Birleşmeler iki uzun öyküden oluşuyor.İki öyküde de kendi ruhunda sıkışıp kalmış kadın karakterler var.Kocası ve sevgilisi arasında kalmış bir kadın ile,teyzesi ve aşk'ı arasında kalmış bir kadının yaşadıklarını okuyoruz..İlk öykü de bir tren yolculuğunda gizemli bir adamla tanışıp ona karşı duygularının yanlış olduğunu düşünen kadın karakterimiz kocasıyla bu adam arasında bir tercih yapmak zorundadır.Kendi ruhunu bir türlü huzura erdiremez ve hayattan gittikçe uzaklaşır,kendi içine ruhuna çekilir.Sonucunda da iç monologlar yani,düşünceleri kitaba aktarılır.Diğer taraftan da ölü bir adamı düşünerek yaşayan fakat bunu kabullenemeyen bir kadının kısacık hikayesi var. ** Geçen yıl "bir şans daha" diye bir film izlemiştim.İkinci hikayeyi ona çok benzettim.Elimize son bir şans daha geçseydi neleri değiştirir ,nelerden vazgeçebilirdik.? Kitabı çok severek okudum.Mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.Musil'de artık benim favori yazarlarımdan bir tanesi oldu.
BirleşmelerRobert Musil · Can Yayınları · 2023151 okunma