KAR TANESİ - SÜLEYMAN BULUT
Küçümen Karcık bir kar tanesi olarak gözlerini açıyor ve rüzgâr onu bir sürü kar tanesinin yaşadığı karlar ülkesine götürüveriyor. Bu ülkede bazı kar taneleri vardır ki ülkenin başında ülkeyi yönetirler.
Küçümen Karcık, ülkeyi çabucak öğrensin diye yanına öğretmen Yıldızkar’ı veriyorlar ve Küçümen Karcık ile Yıldızkar birlikte vakit geçirmeye başlıyorlar.
Güneş onların düşmanıymış, bulutlar Güneş’in önünden çekildiğinde savaşları başlıyormuş.
Bizim Küçümen Karcık da bu savaşa denk geliyor ne olduğunu şaşırıyor.
Bu ülkede işler çok değişik işler, eriyen karların bambaşka yerlere gittiğini söyleyip korkutur diğer karları baştaki kar taneleri.
Bizim Yıldızkar da bir gün bu kuyulardan birine düşer ama Küçümen Karcık onun yok olduğuna inanmaz.
Peşine düşer..
Olaylar böyle gelişir..
Çocukların ilgisini çekecek heyecana ve çizimlere sahip Kar Tanesi kitabı hem merak uyandırıcı senaryosuyla hem de içindeki bilgilerle aşırı tatlı bir kitaptı!
Yağmur ve kar oluşumunu eğlenceli bir üslupla anlatan Süleyman Bulut çocukların bu konuda bilgi edinmesini de sağlamış. Benim çok hoşuma gitti. 3. sınıftan itibaren çocuklarınıza gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.