KAR TANESİ - SÜLEYMAN BULUT
Küçümen Karcık bir kar tanesi olarak gözlerini açıyor ve rüzgâr onu bir sürü kar tanesinin yaşadığı karlar ülkesine götürüveriyor. Bu ülkede bazı kar taneleri vardır ki ülkenin başında ülkeyi yönetirler.
Küçümen Karcık, ülkeyi çabucak öğrensin diye yanına öğretmen Yıldızkar’ı veriyorlar ve Küçümen Karcık ile Yıldızkar birlikte vakit geçirmeye başlıyorlar.
Güneş onların düşmanıymış, bulutlar Güneş’in önünden çekildiğinde savaşları başlıyormuş.
Bizim Küçümen Karcık da bu savaşa denk geliyor ne olduğunu şaşırıyor.
Bu ülkede işler çok değişik işler, eriyen karların bambaşka yerlere gittiğini söyleyip korkutur diğer karları baştaki kar taneleri.
Bizim Yıldızkar da bir gün bu kuyulardan birine düşer ama Küçümen Karcık onun yok olduğuna inanmaz.
Peşine düşer..
Olaylar böyle gelişir..
Çocukların ilgisini çekecek heyecana ve çizimlere sahip Kar Tanesi kitabı hem merak uyandırıcı senaryosuyla hem de içindeki bilgilerle aşırı tatlı bir kitaptı!
Yağmur ve kar oluşumunu eğlenceli bir üslupla anlatan Süleyman Bulut çocukların bu konuda bilgi edinmesini de sağlamış. Benim çok hoşuma gitti. 3. sınıftan itibaren çocuklarınıza gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Kar TanesiSüleyman Bulut · Can Yayınları · 2019130 okunma
Küçümen Karcık etrafını keşfetmek ister ve arkadaşları ona yardımcı olur: Yıldızlar, Vuuv Vuuv, Karpe, Buzla ve diğerleri… Çocuklara yağmur, kar, su, buhar değişimini hikayeyle anlatan bir kitap.
" Süleyman Bulut Hiçbir şey yoktan var olmaz, vardan yok olmaz"
Kar tanesi, kar tanesi
Karlar ülkesinin bir tanesi!
Koş gel kar tanesi
Koş gel!
Hoş gel bir tanesi ,
Hoş gel!
Kar TanesiSüleyman Bulut · Can Yayınları · 2019130 okunma
Eğlenceli bir kitap, Küçük kar tanesinin adı Küçümenkarcıktı Bu kitap daima bir macera kitabı.Ben beğendim herkesin tarzına bağlı bir konu ben size öneriyorum.
Kitap güzel ama aşırı güzel değil bence güzel tavsiye edilir
Kitabı anlatmaya başlıyorum
Küçümen karıcık bir kar tanesi olarak gözlerini açıyor ve rüzgar onu bir sürü kartanesinin yaşadığı karlar ülkesine görüntüleniyor.Bu ülkede bazı kartaneleri vardır ki ülkenin başında ülkeyi yönetirler küçümen karıcık ülkeyi öğrensin diye yanına öğretmen Yıldızkar ı veriyorlar ve küçümen karıcık ile Yıldızkar ile birlikte vakit geçirmeye başlıyorlar Güneş onların düşmanıymış , bulutlar Güneş in önünden çekilince savaş başlıyormuş.Bizim küçümen karışıkta bu savaşa denk geliyor ve ne öldüğünü şaşırıyor bu ülkede çok değişik işler oluyor eriyen karların bambaşka bir yere gittiğini söyleyip korkutur diğer karların baştaki kartaneleri bizim Yıldızkar'da bu kuyulardan birine düşer ama küçümen karıcık onun yok olduğuna inanmaz
Peşine düşer
Olaylar böyle gelişir
Kar TanesiSüleyman Bulut · Can Yayınları · 2019130 okunma
Küçümen Karcık, kar tanesi olarak gözlerini açar. VuuV VuuV adlı rüzgar onu diğer karların olduğu Karyağdı’ ya götürür. Orada Buzdevler vardır. Onları güneş ışığından kar taneleri korur. Eriyenler su olup devleri besler. Bazen karşı çıkan kartaneleri olur. Onları da Karabasan ilan edip Karkuyusuna atarlar. Oraya gidenin sonu ne olduğu bilinmez. Küçümen Karcık Karyağdı’ ya kolay alışsın diye yanına Yıldızkar’ I verirler. O da güneş ışığına denk gelip erir. Küçümen onu avucuna alıp eriyip gitmesine üzülür. O sorada Yıldızkar tekrar kar olur ama rüzgar onu alıp Karkuyusu’ na atar. Küçümen üzgünsen olanları Karbey’e analarında onu Karkuyusuna atarlar. Karkuyusu dedikleri yer aslında yeryüzü. Yıldızkar’ la buluşturur onu rüzgar ve bir okula inerler. Suyun döngüsü dersimi dinlerler. O zaman her şeyi anlarlar. Aslında onlar yok olmuyor sadece geri dönüyorlar. Bulut onları Karyağdı’ ya götürür. Onları orada canlı gören diğer karlar şaşırırlar. Onlara başlarından geçenleri anlatırlar. Kardevlerin bu hoşuna gitmez. Küçümen ve Yıldızkar tekrar yağmur olup dönüşmek üzere vedalaşırlar.
Kar TanesiSüleyman Bulut · Can Yayınları · 2019130 okunma
#KarTanesiPDF serisi Beyza Alkoç tarafından yazılan kitaplardan bir tanesidir. Serinin içerisinde geçen konu, yazarın diğer kitaplarıyla da bağdaşarak karşımıza çıkmaktadır. Yazar bazı bölgelerde onlarca fazla sayfalarda bahsedebileceği olayları birkaç cümle içerisinde açıklayarak tamamlamıştır.
Anlatım dili olarak ağırlıktan tamamen kaçınan seri, okurken bir dizi şeklinde, akıcı şekilde geçer. Kar Tanesi PDF İndir içinde bulunan bazı bölümlerde ise herkese vermeye çalışılan ufak detaylar bulunmaktadır. Bu detayları yakaladığınız taktir de kitabın anlamını daha farklı şekillendirebilir, tasarlayabilirsiniz. Sonunun asla böyle bitmesini beklemeyeceğiniz Kar Tanesi kitabını bir an önce okumaya başlayarak harika olaylara tanık olabilirsiniz.
Kar Tanesi kitabı içerisinde baş karakterler Eylül ve Merih’tir. Eylül ve Merih, yaşadıkları psikolojik rahatsızlıklardan dolayı tedavi merkezine gönderilmişlerdir. Tedavi merkezi içerisinde oldukça fazla anı biriktirirken kendilerine oldukça fazla bağlanırlar. Hayatlarının asla değişmeyeceğine inanan bu ikili, çok farklı bir şeye tanıklık ederek tedavi merkezinden aniden kaçar. Fakat kaçtıktan sonra hem kendileri hem de arkadaşları adına yaşadıkları psikolojik rahatsızlıkları çözecek tedaviyi bulmak için geri dönerler. Lakin bu sefer her şey istedikleri gibi gitmez. İlişkilerini harika bir şekilde yaşayan bu ikili bir zaman sonra birbirlerine zarar vermeye başlayarak ayrılmak ister. Bu ayrılık onlar için sonu getirecek şeylerdendir…
Duygusal, heyecanlı ve bitmek bilmeyen bir serüven olan Kar Tanesi PDF Oku kitabı içerisinde hiç beklemediğiniz olayları okuyacaksınız. Yazar okurlarını heyecanlandırmak için ayırdığı bölümlerinde Kar Küresi ismindeki kitabından da alıntılar yapmıştır. Bu uzun yolculuk içerisinde kendinizi bulmak ve
Kitap fena değil. Kar tanesi yeni oluştuğu zaman ilk rüzgarı ve diğerlerini tanıdı. Ama biraz saçma geldi. Hayal gücü gelişmiş biriyseniz beğenebilirsin.
Kar TanesiSüleyman Bulut · Can Yayınları · 2019130 okunma
Süleyman Bulut, Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Tolca köyünde doğmuş, altı çocuklu bir ailenin ilk çocuğudur. Köyünde okul olmadığı için okuma yazmayı ailesinden öğrenmiş, ilkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Beyşehir’de tamamlamıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Maliye ve İşletme eğitimi almıştır. 1982 yılında Muş’ta 18 ay yedek subay olarak askerlik yapmıştır.
Askerlik sonrası reklamcılık sektörüne giren Bulut, özellikle Manajans’ta uzun yıllar reklam yazarlığı yapmış ve bu alanda yaklaşık 20 yıl çalışmıştır. 2000’li yılların başından itibaren reklamcılığı bırakarak tamamen yazarlığa yönelmiştir.
İstanbul’da bulunduğu dönemde tiyatroya ilgi duymuş; İstanbul Radyosu için radyo oyunları yazmış ve çeşitli tiyatro topluluklarında görev almıştır. “Küçümen Karcık” ve “Aloş” adlı oyunlarıyla ödüller kazanmış, ayrıca “Dost” adlı eseriyle de bir başka yarışmada başarı elde etmiştir.
Yazarlığa üniversite yıllarında başlayan Bulut, ilk romanı Kar Tanesi’ni 1980’de yayımlamış, ardından Sarıtay adlı eserini yazmıştır. Özellikle çocuk edebiyatı alanında çok sayıda eser vermiştir. Kitaplarında doğa sevgisi, dürüstlük, yardımlaşma, dayanışma, hayvan sevgisi ve çocuk hakları gibi temaları işler. “Kocaman Küçük Deniz”, “Yıldızlı Alfabe”, “Mor Benekli”, “Su Kardeşler” ve “Kardeşlik Çemberi” gibi eserlerinde eğitici ve değerler odaklı içerikler sunar.
Ayrıca deyimler, atasözleri, bilmeceler ve anonim halk ürünleri üzerine de pek çok kitap yazmıştır. “101 Deyim 101 Öykü”, “101 Atasözü 101 Öykü” ve “Şipşak Bilmeceler” serisi bu alandaki önemli çalışmalarındandır. Bunun yanında Atatürk ve Yahya Kemal gibi önemli şahsiyetlerle ilgili derleme eserler de kaleme almıştır.
Süleyman Bulut’un anlatımında deyimler, ikilemeler ve yansıma sözcükler sıkça yer alır. Bu yönüyle hem çocuklara dil bilinci kazandırmayı hem de Türkçenin zenginliğini göstermeyi amaçlar. Eserlerinde verdiği mesajları doğrudan değil, kurgusal kahramanlar ve olaylar aracılığıyla sezdirerek aktarır. Halen yazarlık çalışmalarını sürdürmektedir.