“Devrim çağrıları yapıldığında, en önde gitmeliyiz, karanlıkta saklanmamalıyız.”
Sıfır beklentiyle başladığım ve çok sevdiğim bir kitap oldu. İlk başta okurken bir tereddüt ettim çünkü bizde alıp okuyan ve yorum yapan pek kimse yok ve bir acabayla okumaya başladım ama okur okumaz kitap kendi içine çekti ve sürükleyiciydi. Konusundan bahsedecek olursam Kandala krallığında bir hastalık geziniyor ve bu hastalığın tek ilacı olan Ay sarmaşığı herkese yetmiyor ve bunu almaya çoğunlukla zenginlerin tek gücü yetiyor ve Tessa'yla West'te zenginlerden çalıp fakirlere gizlice dağıtmaya çalışıyorlar ama bunu yaparken gece gardiyanlarına yakalanmamaya çalışıyorlar. Bir gece West onlara yakalanıyor ve infaz edilip krallığın önüne asılıyor bunu gören Tessa öfkelenip kral ve onun zalim kardeşi olan Corrick'ten intikam almak için saraya sızıyor. Kralın yargıcı olan Corrick ise bir yandan bu durumu düzeltmeye çalışırken bir yandan da ülkedeki iç karışıklığı durdurmak için adaleti sağlamaya çalışıyor ama bunu yaparken bazı zalim yollara başvurmak zorunda.
Kitapta benim en çok hoşuma giden şey Corrick ve Tessa arasındaki arkadaşlık ve ilişki oldu. Tessa'nın Corrick'e ilk başta nefret ve öfkeyle yaklaşıp ona herkes gibi bakması ama onu tanıdıkça Corrick'in yaptığı işten ne kadar nefret ettiğini gören tek kişiydi. Özellikle zindan da Corrick kralı beklerken Tessa’nın gelip onu görmesi favori sahnemdi. Corrick bir yandan kral olan abisini koruyup ona yardım etmeye çalışıyor diğer yanda halka yardım etmeye çalışıyordu ve onun herkese yetişmeye çalışıp korumasını okurken onun için üzüldüm. Tessa dışında Corrick’i gören kimse yoktu ve bu da aralarındaki ilişkiyi daha özel kılıyordu. Tessa'nın yakalanıp saraya geldiği zaman Corrick’ın onu abisinden ve diğerlerinden korumaya çalışmasını okumak çok güzeldi. Corrick ve abisi kral Harristan’ın birbirlerini daima yardım edip her an birbirlerini korumaları çok güzeldi. Abi-kardeş ilişkilerini güzel yazmıştı yazar. Kitapta hastalıktan dolayı isyan eden bir halk ve ortalığı karıştırmaya çalışıp siyasi olay yaratmak isteyen diğer krallıktakileri okurken de çok keyif aldım özellikle sonlara doğru çok akıcıydı. Seri bir kitapmış ve devamını merakla bekliyorum