İlk iki bölümü okurken resmen sinirlerim zıpladı. Bu tarz manipülatif, narsist karakterleri okumak beni geriyor. Sahne önünde iyi aile babası, gerçekte ise gelişmemiş yaratık. Hayvan bile demiyorum hayvanlara hakaret olur çünkü. Konudan uzaklaşmayalım. Ekran önünde iyi aile babası idolü, aslında eşine ve çocuklarına psikolojik baskı yapan, eşini döven, aldatan bence aslında kadını hor görüp aşağılayan bir karakterdi. Bana göresi yok öyle biri. İlişkide bulunduğu kadın hamile kalınca onu kürtaja zorladı ama kadın onunla tüm bağını bitirmek isterken döverek öldüren manyak Amir Dan sayesinde cehennem çukuruna boyladı.
Üçüncü bölümde ise Dan Hiroki'nin geçmişine ufaktan kapı aralıyoruz ki burada önemli bir nokta var. "Seni, çok sevdiğim bu ellerle öldürmek istemiştim!" derken ne demek istedi. İlk sevgilisi için mi söyledi? Bizi muallakta bıraktı. Acilen beşinci cildi okumalıyım.
Ayrıca son bölümde çalışanlarına eziyet eden patronu da bir sekilde cezalandırıldı. Malum uzakdoğu sinema ve dramalarını takip edenler için bu konuya yani her türlü zorbalık ve mobing, yabancı değil. Burada Dan'in adamı öldürmemesinin tek sebebi suçun büyümesinin engellenmesi olduğunu düşünüyorum.
Brutal 4Kei Koga