Babbaannem Geri Döndü
Çınar ailesini yaramazlıklarıyla bezdiren bir çocuk.. Babası annesine bu yüzden dert yanar sürekli..
"Herkesten şikayet var anne, herkesten. Bu çocuk niye böyle olmuş, kime çekmiş anlamıyoruz."
Çınar'ın kuzeni Beren, yanlarındaki evde oturmaktadır. Onlarda da durum aynıdır. Annesi telofon açar..
"Anne, sürekli yaramazlık yapıyor Beren, bir büyüse rahatlayacağız."
Çocuklarının telefonda yakınmalarına kayıtsız kalamayan büyükanne, ipleri eline alır ve bir oyun kurar.
Bir sabah on beş bavul ve evcil hayvanları ile birlikte Çınarlar'ın evinde kalacağını söyler.
Legolar, futbol topu ile oynamalar, duvarlara resim yapmalar, 'yemek yemiyeceğim ben' deyip omuz silkmeler, gelinlik giyip 'bak ben prenses oldum' demeler.. Daha neler neler?
Aile bireyleri şaşkındır. Abi annemin bu hali ne? Ne yapacağız? Aynı yaramaz çocuklar gibi davranıyor.
Gözler Çınar ile Beren'e çevrilir. Yaramaz çocuğun halinden, en iyi yaramaz çocuklar anlar, söyleyin bakalım ne yapacağız?
Çınar " Ben yaramaz değilim, tamam mı? Siz sıkıcısınız. Önce bunda anlaşalım." der. Ardından ekler. Birlikte bir şeyler yapabiliriz.
Sonra tüm aile.. "bababanneleri eğlensinde yaramazlık yapmasın' diye seferber olur. Birlikte doğa gezisine çıkıp vakit geçirirler."
"Artık tek isteğimiz babaannemin doktorun söylediği 'uslu çocuk sendromundan' kurtulmasıydı. Onu çok özlemiştik.. Babannem, ne zaman geri dönecekti?"
###
Yazar çalışan anne babaların; çocuklarının yaramazlıklarını, dikkat çekmeye çalışmalarını anlamlandıramamalarını, babaanne üzerinden neşeli bir uslüple anlatmaya çalışmış.
İlgi bekleyen, canları sıkılan çocuklar yaramazlık yapmayıpta ne yapsın? Çocuklar yaramazlık yapa yapa, bir şeyleri deneye yanıla öğrenirler. Diyerek yetişkinleri, çocuklarını anlamaları için empati kurmayı davet ediyor. :))
Keyifli Okumalar Diliyorum.. ๑ ◕‿◕ ๑ Gizemli okur