2023 301. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2023 12:17
Bu hatmi, 73 gündür gün yüzü görmeyen Filistinli kardeşlerim için okudum. 20 bin olarak ifade edilen bilanço benim için, bizim için asla bir sayı değil. Zaten depremde de yaşadık, enkazdan çıkanlar sayılıyor... kim bilir kimler kaldı bomba altında. Buraya yazmak istemediğim şekillerde öldürülen insanlar sayılabilir mi? Gidenlerin hepsi, dilerim şehit olmuştur. Bu süreçte hiç kimseye birşey demek istemedim ama gücümü zorlayan, sınırıma dokunanlara muhakkak ki birşeyler söylemişimdir. Gönlümde olan dilime vurmuştur. İnsanlardan beklentiye girmemek gerektiğini , hele hele böylesi tamamen kalple ilgili bir durumda, iyice anlamış oldum. Gün oldu gündüzün acısını gece çektim. Kendimi de aynı şekilde kınadım. Dünyanın ne kadar pislik barındırdığını bir daha gördüm. Bencil olacaksa insan böylesi bir durumda olmalı. Bu pislik bana sıçramasın diyebilmeli. Vicdan yoksunluğu. Kafamın içinde tek bir ses var. Allah'ın her şeye de herkese de gücü yeter, amenna, demek ki imtihanda olan sadece Filistinliler değil. Dümdüz. Birgün gelir, bizim peşimizden de birileri birşeyler der. İnşallah peşimden zulme gıkı çıkmadı denmez. İşgalci zalimleri boykot için elimden geleni yapıyorum, etrafıma gücüm yetmez çünkü o kadar donanımlı ve sabırlı biri değilim. Aldığım nefeste hak var gibi hissediyorum. Birgün ısınsam ikinci gün kendimden utanıyorum. Berbat birşey. Gülmek haram kadar ızdırap veriyor. Bir saatlik unutmanın sonunda insanlığımdan utanıyorum. Tıka basa yemek. Her şey. Hepsi berbat hissettiriyor. Ama hiçbir şey gördüklerim, duyduklarım kadar beter etmiyor. Ağzımı açıp gık demiyorsam herkes vicdanı kadar olsun diye. Bu zaman acayip bir zaman. Kendimle dahi baş edemiyorum. Vallahi billahi yemin ederim en çok kendimden utanıyorum. Bu kadar olmamalı biliyorum. Yapacak, söyleyecek başka şeylerde vardır. Gördüklerim film değil. Ölen insanlar benim canım gibi can. Hatta besbelli imanlarıyla benden kat kat daha insanlar. İçim ne kadar kötü olursa olsun onları gördükçe kazandığım tek şeye tutunuyorum. Allah var. Bize bir şans daha verdiğini hissettiğim için söylüyorum bunu. Bir gün daha. Allah kalanlara güç kuvvet versin inşallah. #palestine انْظُرْ اِلٰٓى اٰثَارِ رَحْمَتِ اللّٰهِ كَيْفَ يُحْـيِ الْاَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَاۜ اِنَّ ذٰلِكَ لَمُحْـيِ الْمَوْتٰىۚ وَهُوَ عَلٰى كُلِّ شَيْءٍ قَد۪يرٌ "Allah’ın rahmetinin eserlerine bak! Yeryüzünü ölümünden sonra nasıl diriltiyor. Şüphe yok ki o, ölüleri de elbette diriltecektir. O, her şeye hakkıyla kadirdir." (Rum, 30/50)
Filistin
Kur'an'ı KerimKolektif · Ayfa Basın Yayın · 20232,980 okunma