Senin cahilliğin benim yaşamımı etkiliyor
2023 9. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2023 08:23
Celal hoca tartışmasız Türkiye’nin son yıllarında bilime ve bilgiye açlığımıza merhem olmuş en büyük bilim insanı. Onun diğer bilim insanlarından daha değerli olmasını sağlayan ise ; ülkemizde çalışmalar yapması ve bunu dünya çapında başarılarla taçlandırması olarak düşünüyorum. Kitaba gelecek olursak içeriğinde hayata dair birçok ilham olacak değerli görüş var, katılıp katılmayacağınız yanlar da olabilir. Aristokrasi ve demokrasi yaklaşımına çok tartışmalı bir konu olarak baksam da; konuda da gerçekçi düşününce ne kadar haklı olabileceğini günümüzde görebiliyoruz. Duygularını çok fazla yaşayamadığını açıkça belirten bir aspergerli bilim insanının özellikleriyle okuyacak olursak, acımasız gerçekleri kabul edeceğimiz bir kitap. Psikoloji alanıyla ilgili söylediklerini de bu özelliğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Duygularını iyi kullanmaya çalışan biri olarak buna tamamen katılamıyorum o sebepten. Doğrunun, dürüstlüğün, akılcılığın en büyük temsilcisi bana göre. Kendine has yorumlarını beğeniyle takip ediyorum. Entellektüel birikimlerini bizimle açıkça paylaştığı için kendisine minnettarım. Bu kitabını imzalatmak için imza söyleşisine katılmıştım fakat ne yazık ki sıra gelmedi. Umarım başka bir zaman kendisiyle sohbet etme imkanı yakalayıp, yeni kitabını imzalatabilirim. Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor Celâl Şengör
Söyleşi-Röportaj
Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı EtkiliyorCelâl Şengör · Masa Yayınları · 20233,899 okunma