···Okunma: 20 Aralık 2023 16:03 Merhaba kitap dostlarım size yeni tazecik bir kitap geldim koşun
Kitap ikinci dünya savaşına götürüyor sizi. Ana karakterimiz Rosa (Berlinli) bir sendir evli olduğu eşi Gregor’un savaşa gitmesiyle yalnız kalan rosa ailesinide kaybedince kayınvalidesi ve kayınpederinin yanına taşınır. Oraya taşınmasıyla hitlerin çeşnicisi olur. Kurt lakaplı Hitler'in kullandığı karargâha Kurt İni yani Wolfsschanze denmektedir. Orda tutulan 9 kadınla aynı kaderi paylaşmaktadır rosa. 10 farklı kadın 10 farklı hayat.
Rosa kendisiyle birlikte oraya getirilen on kadın ile Kurt'un çeşnicisidir artık. Günde 3 öğün yemek yiyorlar hitlerin zehirlenmesine karşılık tabi o zamanlar hitlerin çeşnicisi olmak hem zor ama aynı zamanda bedava yemek yiyip para kazanıyorlar. Hitlerin çeşnici olmak nası bir duygu olduğunu rosanın gözüyle birebir yaşıyoruz kitabı okurken.
Rosa eşinin askerden izne gelmesini beklerken kayıp olduğunu öğrenir. Karargaha yeni gelen Zieglerin hayatının nasıl değiştiğini, iki kişinin hayatını nasıl değiştirdiğine şahit olacağız. yani ben okurken azıcık rosaya kızdım neden diye
Kitabın sonunu pek anlayamadım açıkçası sonra tekrar okurken anladım sonunda bizi neler bekliyor?
Rosaya noldu?
Kocası Gregora noldu?
Hepsini kitabı okurken sindire sindire öğreneceğiz hadi gelin birlikte tarihe yolculuk yapalım
Ama biraz yazım hatalarının olması kötü olmuş o konuda da düzenleme olursa kitap harika bir şekilde ilerliyor sıkmadan işinizi gücünüz yoksa 1 günde bitecek bir kitap.