2023 165. kitabı
"Her seferinde reddetmekten, Zeliha... Her seferinde kaçmaktan, Zerda... Her seferinde seni içimde yok saymaktan, Zerdali... Ben vazgeçtim. Artık iki adım ilerine kaçıp, üç adım sana dönmek yerine ben, direkt senin üzerine geleceğim. Kaç benden, kovalarım. Dur ya da. Her ne istersen onu yap, ben artık durmayacağım. Benim gücüm sana yetmiyor." Bu tarafsız bir yorum değildir Çünkü Binnur dediğinizde benim için akan sular durur. Kelimelerle dans eden kalemi her hikayesinde beni kendine hayran bırakıyor. İhtilal artık kitap olarak elimizde ve baskısına, karakter kartlarına bayıldım. Bu güzel kitabın konusundan bahsedeyim size. Zeliha Isparta'da hukuk bölümünde okumaktadır. Bir gece dostu olan köpek Kestane'ye araba çarpar. Yağmurlu gecede yardım çağrısına gelen kişiyle veterinere giderler. Gittikleri veteriner yapacak bir şey olmadığını, tedavi yapmak istemediğini söyler. Tabii ki Zeliha bunu kabul etmez. Veteriner, Zeliha'ya şiddet uygulamaya kalkınca işler karışır. Gurur Mert Çalıklı'nın yardım için geldiği yerde olanlar olur. Zeliha, gözlerinin önünde gerçekleşen cinayetle şok olur. Tanımadığı bu adam artık hayatında olmak zorundadır. Zeliha Hukuk öğrencisi ve her zaman doğruları savunan, bu yolda taviz vermeyen biriyken yaşananlar onu bambaşka yollara sevk ediyor. Gurur komando ve yaşananlar işini tehlikeye sokabilirdi. Zeliha mecburen Gurur ve timinin içinde bulur kendini. Hiçbir şey yaşanmamış gibi devam etmeye karar verseler de Ankara'dan gelen ünlü Avukat Cenan Kaplaner bu vaka üzerinde araştırma yapmaya başlamıştır. Gurur ve Zeliha zor günler yaşarken zamanla birbirlerine aşık olurlar. Yapılan planlar ne kadar işe yarar bilmiyorum ama Cenan karakterini dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum. Binnur okumak kolay değildir. Anlatımının yoğunluğu, betimlemelerin fazlalığı... Bunlar benim için sorun değil çünkü bayılarak okuyorum. Binnur kitaplarını okumanızı tavsiye ederim.
İhtilal 1 - ZelzeleBinnur Şafak Nigiz · Dokuz Yayınları · 20231,573 okunma