2023 289. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2023 17:52
#cengizaytmatov fantastik kurgu yazsaydı nasıl olurdu diye merak ettiniz mi hiç? O zaman #ülgenkrallığı ‘bu mutlaka okuyun. İnanılmaz #aytmatov lezzeti aldım ben bu kitaptan. Ayrıca bu kitabı ben #fantastikkurgu okuyamıyorum, ağır ve karmaşık geliyor diyenlere de hararetle tavsiye edebilirim çünkü son derece yalın bir dille ve hiç de kafa karıştırmadan yazmış bu kitabı @nurdany41 #nurdanözmenyavuz Cengiz Aytmatov‘un zulüm gören ama zulme boyun eğmeyen erdemli karakterlerine benziyor Törüngey. Eşinin zamansız ölümü yetmezmiş gibi bir de neden hücreye@kapatıldığını bilmeden hapis yattı bir yılda felsefeci oluşunun da hakkını vererek sorguluyor olan biteni. Üstelik dışarıda bıraktığı kızı Umay kimsesiz ve yalnızken içeride geçirdiği zaman tam bir işkence oluyor kendisine. Umay 14 yaşına rağmen olgun becerikli ve vefalı. Babasının yokluğunu da alıp sırtına ayakta ve hayatta kalmayı başarıyor. Kızaganla beraber bekliyor babasının gelişini. Kızagan Tanrı’dan gelen bir erkek çocuk. Henüz altı aylık ve Umay’ı çok seviyor Umay da onu elbette. Törüngey hapisten çıktıktan sonra Umay ve Kızagan ile yaşamlarına devam ediyorlar. Ama bir yandan krallıkta her geçen gün işler kötüye gidiyor ve tüm ülke büyük bir karanlığa doğru sürüklenmekte iken bir şamanın kehanetleri herkesi hem şaşırtıyor hem de ümitlendiriyor. Şaman krallığın başına Kızagan adında, adaletli, merhametli ve iyi kalpli birinin geleceğini söylüyor. Sizce bu Kızagan bizim ufak erkek çocuk olabilir mi? Peki nasıl olur da kendi halinde bir çocuk efsanevi bir krala dönüşür.İşte Ülgen Krallığı bu fantastik macerayı anlatıyor bize hem de müthiş keyifle. Yineliyorum #mutlakaokuyun #sağlıklavekitaplakalın #kitapönerisi #tavsiyekitap @dlsyayinlari Ayşe Nur
Ülgen KrallığıNurdan Özmen Yavuz · DLS Yayınları · 202310 okunma