Var olduğumu kanıtlamam için başkasına değil, kendime ihtiyacım var!
2023 155. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2023 18:17
Düzensizlik belki de düzenin kendisidir... Zifiriyet Fabrikası; yazarın kurgusunu, olaylara yaklaşımını, anlatımını ve espri anlayışını sevdim. Karakterimiz Evli ve iki çocuk babası yaşadığı alkol sorunu nedeniyle ailesini terk eder ve olaylar başlar. Bir gün gözünü hiç tanımadığı bir ilde Bir çöplükte açar. Hastaneler polisler ve kendisine rota oluşturmak için kullandığı farklı yöntemlerle hayatta savrulmaya başlar. Farklı şehirlere giderek farklı karakterlere bürünmek başlarda hoşuna gitse de sonunda yaşadığı şehre geri döner. Nereye gidersek gidelim kiminle karşılaşırsak karşılaşalım insanın yuvası sevdiklerinin kalbinin attığı şehir değil midir? Karakterimiz acınası gerçeklerle güzel dalga geçerken bizleri güldürüyor, duygulandırıyor ve düşündürüyor. Neler yok ki bu acınası gerçekler de; siyaset, taksiciler, youtuberlar, polisler, satıcılar bunun gibi birçok şeylere inceden inceye dokunarak bizleri düşüncelere sevk ediyor. Bir bakıyorsunuz ki çürümüş bir toplum ve gerçekleri. Aslında Hayat yolculuğumuzda ilerlerken hep izler bırakmak isteriz arkamızda var olduğumuza dair ama karakterimiz burada son noktayı koyuyor. Hiç var olmamış gibi kendi düşünce çemberinde ilerlerken, yaşadığı olaylarla bizleri gerçeklerle tokatlayarak kendi yolunda ilerliyor. Yazarımız öyle bir son yazmış ki hiç tahmin edemiyorsunuz. İlk defa bir kara mizah kitabı okudum ve çok haz aldım. Beni bu değerli kitap ile tanıştıran Hakan Yücel yazarımıza Çok teşekkür ederim. Hiçbir şey için geç değildir! Keyifli okumalar
Zifiriyet FabrikasıHakan Yücel · İkinci Adam Yayınları · 2020756 okunma
3 +1'leme