Puan vermedi·86 syf.··Beğendi
· Kitabın M.ö 8000'li yıllar ile günümüz arasında iki zamanlı ilerleyen bir kurgusu var.
Ba; M.Ö Aus çevresindeki yerleşkelerin birinde dünyaya gelir .Taş oymacılığı yapmaktadır.Mau kabilesi' nin topraklarına gelmesiyle eşi ve çocuklarının hayati tehlikesinin olduğunu düşünen Ba,ormanda keşif yapıp ,Mau kabilesinin kölesi olmaktansa kendi topraklarından göç etmeyi tercih edip bir gurup toplulukla yola çıkar.
Sümer; Adıyaman da dünyaya gelen hukuk fakültesi öğrencisidir.Hayatta kalmak için tek başına mücadele eder.Tek isteği Alya ile evlenip mutlu olmak olan Sümer,ailesinden kalan toprakları satmak için Adıyaman'a yolculuğa çıkar.
Hayatlarını bir şekilde sürdürmek için yola çıkan ve aslında aynı soya mensup olan Ba ve Sümer ortak bir zamanda buluşur.
Başlangıç ve en son zamanın aynı anda yaşandığı bir hikaye.Ayrıca Sümer'in Alya için yazdığı şiirlerin güzelliğine de değinmeden geçemeyeceğim.
Yazarın kalemi sade ve akıcı.Beni rahatsız eden tek şey keşke biraz daha uzun olsaydı çünkü gerçekten keyif alarak okuduğum bir kitap oldu.Yazarın kalemine ve yüreğine sağlık.