·400 syf.····Okunma: 24 Aralık 2023 10:00 Göz Koleksiyoncusu ile başlayan serinin ikinci kitabı Göz Avcısı; olay örgüsünü, ortama dair atmosferi ve içsel dünyaları çarpıcı bir şekilde yansıtan, zihinsel görselleştirmeyi sağlayan büyüleyici üslübu ve temposu düşmeyen kurgusu ile okuma sürecinden zevk aldığım, akıp giden bir psikolojik gerilimdi. Tek rahatsız olduğum nokta; ilk kitaba dair bilgileri ters yüz eden, dallanıp budaklandığını düşündüğüm son bölümü ile zihnimde oturmayan, soru işaretlerine sebep olan unsurlar içermesiydi. İlk kitap Göz Koleksiyoncusu'nu uzun zaman önce okumama rağmen, yazarın karakterlere dair geriye dönük hatırlatmaları, farklı bir olay örgüsünü temel alan konusu sebebi ile sıkıntı yaşamadım. Ancak karakterleri tanımak ve bağlantıları özümsemek için önce Göz Koleksiyoncusu'nun okunmasının alınan keyfi arttıracağını düşünüyorum.
Zarin Suker; dünyanın sayılı göz cerrahlarından biridir. Olağanüstü akademik başarıları ve üstün mesleki kariyerinin yanında; kadınları kaçırıp göz kapaklarını kestiği, canlı kurtulmalarına izin verdiği halde büyük işkencelere maruz bıraktığı gerekçesi ile göz altına alınır. Aleyhinde şahitlik yapacak son kurbanının tutarsız davranışları ve söylemlerinden vazgeçmesi sebebi ile delil yetersizliğinden salınma durumu gündeme gelir.Bu sebeple insanlara dokunarak gelecek eylemlerini görmesi sebebi ile medyum olarak ünlenen Fizyoterapist Alina görevlendirilir. Alina, polis muhabiri Alexander Zorbach ile çalışmış, şaşırtıcı öngörüleri ile soruşturmaya yardımcı olmuştur.
Göz Koleksiyoncusu'nun ana karakteri Alexander Zorbach ise kendini, oğlunu kaçıran Frank Lachman ile ölüm sınırlarını zorlayan yeni bir anlaşma içinde bulur. Yolları tekrar kesişecek karakterler, iç içe geçecek iki farklı olay örgüsü ile tempolu bir macera başlamış olur.
Şaşırtıcı sapakları, atmosferi çarpıcı bir şekilde yansıtan su gibi akan cümleleri, yazarın profesyonel hikaye anlatıcılığı, merak ve heyecanı diri tutan kurgusal işleyişi ile süreci beğendiğim bir kitap oldu. Sonu sebebi ile kusursuz olduğunu düşünmesem de; etkili psikolojik gerilim kitaplarım içinde yerini aldı.