Göz Koleksiyoncusu 2

Sebastian Fitzek
9 Kasım 2023
Pegasus Yayınları
Orijinal Adı:
Der Augenjäger - (Der Augensammler - 2)
Sıralamalar

2025 129. kitabı
Yine kafam alt üst, yine duygularım şelale, yine son anda dumura uğramış bir ben… Anladık sayın Fitzek beyciğim altını çize çize belirttiğiniz gibi bu kitapta Hollywood yasalarına yer yok. Yumuşak filtreli mutlu bir sona kavuşmak imkansız ama bu kadar da zalim olmak zorunda mıydınız. Hem şoktayım, hem geçmiş hataların yasının yeni farkındayım, hemde üstüne birde yeni kayıpların ve ters köşelerin gaspındayım. Amanınn cidden fenalardayım, hiç beklemediğim yerlerden hiç beklemediğim anlardan çıkıp çıkıp geldiler.:) Serinin ikinci kitabı ilkinden bile daha heyecanlı, daha akıcı ve daha şaşırtıcıydı. Muazzam bir gerilim ve kovalamacanın olduğu, kimin kimi yakaladığı yada oyuna getirdiği belli olmayan ama herkesin zarar gördüğü ve herkesin mahvolduğu kesin olan bir kitaptı kendileri. Kitabı ve seriyi çok sevdim, aşırı sevdim ama o sonda da ruhum birazcık fena incindi. Zekanızın inceliğine, kıvraklığa ve oynaklığına sağlık Fitzek beyciğim.
Kitap Yorumu
2024 2. kitabı
Bu kitabı okumadan önce mutlaka serinin ilk kitabı olan Göz Koleksiyoncusu'nu okumalısınız. Her ne kadar Göz Avcısı bağımsız bir hikaye içeriyor gibi görünse de, ilk kitapta geçen olaylarla bağlantılı. Hatta devamı diyebiliriz. Bu kitap 2011 yılında yazılmış. Serinin devamı var dendi fakat araştırınca devamına dair bir bilgiye rastlamadım. Hikaye sonlandı, her şey çözüme ulaştı. Devamı olma olasılığı yok yani. Gerçi yazarın kendisi de bilmiyor çünkü Göz Avcısı için, devam edeceğini henüz benim de bilmediğim serinin ikinci kitabı demiş. Göz Koleksiyoncusu'nu 2018 yılında okumuşum. Haliyle unuttum. Bu kitaba başlamadan ilk kitabı okuyup ara vermeden buna devam ettim. Abartmıyorum, bu yıl okuduğum en güzel kitaplar arasında ilk sırada yer alacak kadar muhteşem yazılmıştı. Serinin ilk kitabını bir günde, devamını da iki günde bitirdim. Yok böyle bir anlatım, yok böyle bir duygu yoğunluğu. Zaten bir kitabı iyi yapan, okuru cezbeden bir kurgunun önemidir. Kurguyu bir yazar iyi yazabilirse anlatıma can verir, onu besler, büyür ve gelişir. Sadece bunların varlığı kitabı iyi yapmaz. Kitaba hayat veren duygudur. Karakterlerin duygularını sahte olarak değil, gerçekte yani fiziksel olarak hissetmen gerekir. Bir yazarı ünlü yapan yaratıcı kurgular ve duygular üretmektir. İşte Sebastian Fitzek böyle bir yazar. Tutkuyla yazıyor. Hikayeye can veriyor. Bize de arkamıza yaslanıp okumak kalıyor. Not: Sadece iki yılda 4 kitap yazan ve onlarca kitabı olmasına rağmen, yayınevinin kitaplarını dilimize çevirme konusundaki yavaşlığı ve umursamazlığı sayesinde, Sebastian Fitzek'in kitaplarına dürbünle baktığımız bu dönemde, yayınevinin bilerek ekonominin en berbat olduğu bir dönemde kitapları piyasaya sunup, okuru değil sadece cebini düşünen bir yayınevi olduğunu da kanıtlamış oldu
2025 12. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2025 02:35
GÖZ AVCISI-SEBASTIAN FITZEK,400 sayfa Yine elden bırakılmadan,bir solukta okunan tipik bir Fitzek kitabı, yani finali her zamanki gibi ters köşe yapan,son sayfaya kadar katili belli olmayan bir kitap….Fakat bu seferki çok daha farklıydı. Katil belli ama cinayetleri neden işlediği belli olmayan,son sayfada öğrendiğimiz bir sonuç… Sahi öyle mi olduğunu sanıyorsunuz?Bu sefer yazar ters köşenin de tersini yapmış. ************************** Okuyucu son sayfada katilin kim olduğunu okurken asıl katilin çok daha farklı kişi olduğunu okuyup şok geçiriyor.. bu sefer katil tarafından kullanılan iki katil olduğunu görüyoruz. Biri ilk kitaptaki yani “Göz Koleksiyoncusu’ndaki katil ve diğerleri… *************************** Fitzen kitabına önsöz yerine “uyarı” yazısı ile başlıyor.”Kaç seri olacağını benimde bilmediğim serinin ikincisini okuyorsunuz,ilk kitap olan Göz Koleksiyoncusu’nu okumasanız da bu kitap bağımsız okunabilir “diyor.Ama kesinlikle ilk kitap okunmalı ;kim kimdir,karakterimiz Alex’in oğlu ile eşinin başına ne geldi,️niye geldi,o kadınların neden göz kapakları kesiliyor neden o kadınlar seçiliyor sorularının yanıtlarını bulmak için.ikinci kitap “Göz Avcısı”nda tüm bu soruların cevapları açıklanıyor fakat sonu yine devam kitabı gelecek şekilde bitiyor…️Çünkü açığa çıkması gereken daha çok soru var ********************************* Kitabın konusuna gelirsek; İlk kitabımızdaki Göz Koleksiyoncusu’nun kimliği tesbit edilmiştir. Ama onun yerine dünyaca ünlü göz doktoru Dr.Suker göz altına alınmış olmasına rağmen eldeki delillerle ispatlanamamıştır.Suker’in bilinmeyen yönü psikopat oluşudur.Gündüz ünlü cerrah ,gece ise kendine göre günahkar kadınları ,işledikleri günahları görmeleri için gözlerini açmak uğruna göz kapaklarını
2023 90. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2023 10:00
Göz Koleksiyoncusu ile başlayan serinin ikinci kitabı Göz Avcısı; olay örgüsünü, ortama dair atmosferi ve içsel dünyaları çarpıcı bir şekilde yansıtan, zihinsel görselleştirmeyi sağlayan büyüleyici üslübu ve temposu düşmeyen kurgusu ile okuma sürecinden zevk aldığım, akıp giden bir psikolojik gerilimdi. Tek rahatsız olduğum nokta; ilk kitaba dair bilgileri ters yüz eden, dallanıp budaklandığını düşündüğüm son bölümü ile zihnimde oturmayan, soru işaretlerine sebep olan unsurlar içermesiydi. İlk kitap Göz Koleksiyoncusu'nu uzun zaman önce okumama rağmen, yazarın karakterlere dair geriye dönük hatırlatmaları, farklı bir olay örgüsünü temel alan konusu sebebi ile sıkıntı yaşamadım. Ancak karakterleri tanımak ve bağlantıları özümsemek için önce Göz Koleksiyoncusu'nun okunmasının alınan keyfi arttıracağını düşünüyorum. Zarin Suker; dünyanın sayılı göz cerrahlarından biridir. Olağanüstü akademik başarıları ve üstün mesleki kariyerinin yanında; kadınları kaçırıp göz kapaklarını kestiği, canlı kurtulmalarına izin verdiği halde büyük işkencelere maruz bıraktığı gerekçesi ile göz altına alınır. Aleyhinde şahitlik yapacak son kurbanının tutarsız davranışları ve söylemlerinden vazgeçmesi sebebi ile delil yetersizliğinden salınma durumu gündeme gelir.Bu sebeple insanlara dokunarak gelecek eylemlerini görmesi sebebi ile medyum olarak ünlenen Fizyoterapist Alina görevlendirilir. Alina, polis muhabiri Alexander Zorbach ile çalışmış, şaşırtıcı öngörüleri ile soruşturmaya yardımcı olmuştur. Göz Koleksiyoncusu'nun ana karakteri Alexander Zorbach ise kendini, oğlunu kaçıran Frank Lachman ile ölüm sınırlarını zorlayan yeni bir anlaşma içinde bulur. Yolları tekrar kesişecek karakterler, iç içe geçecek iki farklı olay örgüsü ile tempolu bir macera başlamış olur. Şaşırtıcı sapakları,
Hiç Kimseye Güvenme: Göz Fetişçisi Part 2
2025 92. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2025 18:20
Göz Koleksiyoncusu'nun devam kitabı ve Sebastian Fitzek imzalı bir başka şaheser. Öncelikle kitaba bayıldım onu bir belirteyim sonrada şu bilgilendirmeyi yapmam lazım, her ne kadar yazar kitabın başında Göz Avcısı'nın bağımsız bir hikaye olduğunu söylese de ona inanmayın ve bana kulak verin çünkü buradaki çoğu olayı anlamlandırabilmeniz için ilk kitabı okumanız kesinlikle şart. Yani "Kim kim?", "Neler yaşandı da işler bu hale geldi?" ve en önemlisi de "Göz Koleksiyoncusu'nun olayı ne? " bu sorulara ancak o şekilde bir cevap verebilirsiniz. Serinin ilk kitabı güzeldi fakat bana kalırsa devam kitabı çok çok daha iyiydi, kesinlikle Fitzek bununla seviyeyi doruklara çıkarmış. Aksiyon bir saniye olsun düşmüyor ve sürekli olarak ana karakterlerimiz bir beladan çıkıp diğerine sürükleniyorlar. İlk eserde karşımıza çıkan Göz Koleksiyoncusu'nun üstüne bir manyakla daha karşılaşıyoruz burda hemde +1 yardımcı itemi ile ve kesinlikle en az ilki kadar sapkın düşüncelere sahip. Daha ilk sayfalardan Zorbach'ın, oğlu adına kendi canına kıyışını okuyoruz ve onun yasını tutmasına bile fırsat vermeden polisler, sırf yakın zamandaki o malum vakaya doğaüstü güçleri ile ettiği yardımlardan ötürü kör fizyoterapistimiz Alina'yı bu yeni psikopatın koşuşturmacasına dahil ediyorlar. Haliyle Alina göz manyağının radarına giriyor ve başına büyük bir bela daha almış oluyor. Hala esas adamımızın dışarıda dolaştığını söylemiş miydim? Ve bizimkilerle ne alıp veremediği varsa belli ki derdini hala bitirememiş. Böylelikle ana karakterlerimiz hem eski düşmanlarıyla olan kovalamacasına kaldığı yerden devam ederken bir yandan da kadınların göz kapaklarını kesip onlara defalarca kez tecavüz ederek en sonunda akıllarını kaçırmalarına sebep olan bir şerefsizi yakalamaya çalışıyorlar kolay iş değil
2024 19. kitabı
Onunla karşılaşırsanız gözlerinizi kapatın! Kitabı elime alıp ilk sayfasını açtığımda Fitzek’in ‘Uyarı’ mesajıyla karşılaştım. Diyor ki; sevgili okurum bu kitabı elbette bağımsız okuyabilirsin ama sayfalar ilerledikçe Göz Koleksiyoncusu’na bolca atıf göreceksin. Vakit varken kitabı kapat ve önce onu oku. Sonra bana kızma ve beni uyarmadın deme! :) Bende yazarın uyarısını dikkate alarak dört yıl önce okuduğum ilk kitabın tekrar üstünden geçtim. İyi ki de öyle yapmışım. Okurken iki kitabı bir bütün olarak değerlendirebildim. Göz Koleksiyoncusu önce anneleri öldürüp çocukları kaçırıyor ve zamana karşı bir yarış başlatıyordu. Çocukların babaları onları zamanında kurtaramazsa yazmaya cesaret edemediğim şeyler oluyordu. Göz Avcısı ise yalnızca günahkar kadınları hedef alıyor. Göz kapaklarını kesip onlara tecavüz ediyor ve eğer kurbanı kaçmayı başarabilirse çok geçmeden hayatına son veriyor ya da akıl hastanesine yatırılıyor. İki psikopat, iki sapkın ve iki cani bu kitapta bir arada. Çok acayip iki vaka ve ilk kitaptan tanıdığımız kör fizyoterapist Alina’yla eski polis memuru Zorbach yine çaresizliklerle dolu girdap gibi bir sarmalın tam ortasında. Yine aklımdaki soru işaretlerine çözüm arayışıyla sayfaları hızla çevirdiğim, tahminler yürüterek sonuca ulaşmaya çalıştığım bir kitap oldu. Yazarla tanışmadıysanız mutlaka tanışmalısınız, tanıştınız ama ‘Göz’ serisini henüz okumadıysanız mutlaka okumalısınız. Son olarak; 2011’de yayınlanan bir kitabı 2024’de okuyabilmenin derin üzüntüsü içindeyim. Zira bu serinin devamı gelebilir ama kaç kitap olacağını yazar da biz de bilmiyoruz. Elimde olsa ülkedeki yayınevlerinin hepsini bu posta etiketlerdim. Ama bir okur olarak ne kadar ciddiye alınacağım konusunda şüpheliyim. Umarım bu kıymetli yazarlardan ve psikolojik gerilim türündeki
2024 99. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2024 14:51
Sebastian Fitzek - Göz Avcısı Okuyanlar bilir, Göz Koleksiyoncusu kitabının devamı bu kitap. Ve yine nefes kesen bir kitaptı. Sonunu çok merak ettiğim için bir çırpıda okudum. Yine gerilim asla eksik olmadı. Zorbach ve Alina'yı çok merak ediyordum. Ve asıl Zorbach'ın biricik oğlunu. Hadi bul şu oğlunu, lütfen ö*lmemiş olsun şu çocuk diye diye kitabın sonuna gelmişim bir baktım. Allahım bu yazar gerçekten bir harika. Bu iki kitaptan sonra bu türde benim için ilk sıraya yerleşti Fitzek Bey. Neyse arkadaşlar.. Bu kitapta Zorbach'ın çocuğunu bulmak için verdiği mücadeleyi okuyoruz. Ve tabi bu o kadar kolay olmuyor. Yaşıyor mu daha onu bile bilmiyor. Ve kitaba ciddi anlamda psikopat bir doktor dahil oluyor. Bir göz doktoru. Bu adam belki göz koleksiyoncusundan daha manyak. Bakın çok ciddi söylüyorum ya! Kadınların göz kapaklarını ke*siyor.. Peki bu adamın göz koleksiyoncusu ile bir bağlantısı olabilir mi? Bingo!! Alina ve Zorbach'ın başına bir sürü felaket geliyor, onlar bu zorluklardan nasıl kurtulacak? Göz koleksiyoncusunu yakalamaya çalışırken bu doktor nereden çıktı şimdi? Göz koleksiyoncusu yakalanacak mı? Tüm bunların cevaplarını bu kitapta buluyoruz sevgili okurlar. Göz Koleksiyoncusu kitabını okuduysanız aklınızda bulunan tüm sorulara yanıt bulmak için bu kitabı kesin okuyunuz. Hepinize iyi okumalar.
2025 61. kitabı
Usta bir kalem sayfalar arasında okurunun nefesini kesebiliyormus gerçekten... Fitzek her zaman olağanüstü kurgulama yeteneği, finalde birden çok ters köşe yapması ve akılda kalan gerilim sahneleriyle türü içindeki en iyi yazarlardan benim için. Bu kitap Göz Koleksiyoncusu'nun ikinci kitabı. Bu sebeple kitabımız minik bir uyarıyla başlıyor. Yazar diyor ki ilk kitabı okumadan da bu kitabı okuyabilirsiniz ama ilk kitaptan sonra bu kitabı okumak kurgu bütünlüğü sağlar. Benim naçizane tavsiyem kesinlikle önce ilk kitabı okumanız. Benim için 9/10 puanlık bir kitaptı Konusundan bahsetmek gerekirse, Dr. Suker dünyanın en iyi göz cerrahlarından biridir... aynı zamanda da korkunç bir psikopat. Gün boyunca insan gözü üzerinde en komplike ameliyatlarla uğraşmaktadır. Gece ise başka hastaları vardır: işledikleri günahları görmeleri için gözlerini açmak uğruna göz kapaklarını kestiği kadınlar... Kurbanları elinden canlı kurtulmayı başarsalar da çok geçmeden kendilerini öldürmeye çalışıyor ya da akıl hastanesine yatmak zorunda kalıyorlardır. Ellerinde kanıt bulunmadığı ve kurbanları konuşacak durumda olmadığı için çaresiz kalan polisin Alina'ya başvurmaktan başka çaresi kalmamıştır. Daha önce Göz Koleksiyoncusu davasında medyumluk yetenekleriyle polise yardım eden kör bir fizyoterapist olan Alina’dan, Suker’nın yeni “hastası”nın kimliğini bulması istenmektedir. Alina pek istekli olmasa da sonunda yardımı kabul eder ve bu andan itibaren kendini bir hezeyan ve şiddet sarmalının tam ortasında bulur… İşte bu kitaptan sizler için seçtiğim birkaç alıntı: "Ölüm tehlikesi ile burun buruna olduğunuzda, zaman genellikle dururdu." "Derler ki düşmanın seni yaralayabilir fakat yıkım yalnızca dost elinden gerçekleşir." "Acı tıpkı deprem gibidir. Seni habersizce yıkıp kontrol edemediğin
2025 27. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2025 23:34
İlk kitap olan Göz koleksiyonu beğenmemiştim. Fıtzek'in tüm kitaplarını okudum bi bu kaldı oku gitsin dedim iyi ki de demişim. Her sayfada mı şaşırtırsın be adam. Ama içimde hüzün ve suçluluk duygusu bıraktı. Emindim ve yanıldım...
Göz AvcısıSebastian Fitzek · Pegasus Yayınları · 2023168 okunma
Onunla karşılaşırsanız gözlerinizi kapatın.
2025 28. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2025 21:38
Göz Koleksiyoncusu Göz Avcısı Serinin ikinci kitabı olduğunu öğrenince hemen aldım ama ilk kitaptaki olaylar devam etmiyor. Konu tamamen bağımsız ancak karakterler ve ilk kitapta olan göndermeler mevcut bu yüzden önce ilk kitabı okumanızı tavsiye ederim. İkinci kitabı daha çok beğendim diyebilirim çünkü katilin kim olduğu daha ilk sayfadan belli olmasına rağmen bir sonraki sayfada ne olacak acaba merakım yüzünden kitabı elimden bırakamadım. İlk kitapta tahmin ettiğim bazı şeylerde bu kitapta resmen ters köşe oldum. Göz Avcısı’nda dünyanın en ünlü göz cerrahlarından biri olan Dr. Suker aynı zamanda bir psikopat.. Gündüz hastalarını iyileştirirken gece ise kaçırdığı kadınların göz kapaklarını keserek onlara işkence etmektedir. Kurbanları elinden kurtulsa bile yaşadıkları acıdan dolayı kendilerini öldürmeye çalışırlar.. Ellerinde kanıt bulunmadığı ve kurbanlarında konuşacak durumda olmadığı için çaresiz kalan polisler.. Bakalım nasıl bir çözüm bulacaklar…

Sebastian FitzekYazar · 16 kitap
1971'de Berlin'de doğdu. Birinci devlet sınavına kadar hukuk okudu. Telif hakları üzerine doktorasını yaptı. Almanya'nın çeşitli radyolarında şef redaktör ve program direktörü olarak çalıştı. İlk kitabı Terapi (Therapy) 2006'da Almanya'da en çok satanlar arasındaydı ve Da Vinci Şifresini 1. sıradan aldı. Fitzek dünya çapında 12 milyonun üzerinde kitap sattı.