2023 16. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2023 01:06
Yine taht oyunlarını aratmayacak olan bu kitap tahmin edersiniz ki sarayda geçiyor ve krallık bölünmüş durumda. Bölünmenin sebebi ise ortaya çıkan ölümcül hastalık olan humma. Bu hummanın tedavisinde kullanılan Ay Sarmaşığı yapraklarının Kandala Krallığı'nda yetiştiği sadece 2 bölge var. Kandala Krallığı ise 9 bölgeden oluşmakta ve her bölgeyi yöneten birer de konsülleri var. Kandala'yı ikiye ayıran şeye gelecek olursam Ay Sarmaşığı'nı alabilen zengin kesim ve alamayan yoksul kesim. Bunun sonucu olarak Tessa ve Weston Lark ise bir şekilde Ay Sarmaşığı'nı tedarik ederek -bir nevi hırsızlık yaparak- yoksul kesime yardımcı olmaktadırlar. Bir gece Tessa'nın arkadaşı Weston ortadan kaybolur. Bu olaydan sonra ne yapacağını bilemeyen Tessa saraya bir şekilde giriş yapar ve yakalanmayı başarır. Olaylar bu noktadan sonra başlıyor. Kitabın ilk 100 sayfası yavaş ilerlese de kendini okutmayı başarıyor. Tessa'nın saraya girmesiyle yazar bize büyük bir plot-twist sunuyor. Ben kitabın ilk sayfalarında bir şeyleri tahmin ettim diyebilirim ve yanılmadım. Tahmin edemeyenler için büyük bir şaşkınlık oluşturabilen cinsten. Çok ayrıntıya girip spoiler vermek istemiyorum. Ama kitap hakkında yapabileceğim tek bir eleştiri bile yok. Herşey dozunda yazılmıştı, olay örgüsü güzeldi. Hele karakterler muazzamdı. Prens Corrick tabii ki favori karakterim oldu. Olmaması imkansızdı çünkü.. Yan karakterden ise Quint ve Rocco da favorim oldu. Bol bol saray entrikasıyla dolu olan bu kitabı herkese tavsiye ediyorum. Alın alın okuyun derim. Yazarın okuduğum diğer serisi olan Yalnızlığın Kara Laneti'ni sevmiştim. Orda da prens Rhen favorimdi. Bu kadın prensleri nasıl yazacağını çok iyi biliyor bence. Kitapla kalın.
2023 Okuma Raporları
Geceye Meydan OkuBrigid Kemmerer · Epsilon Yayınevi · 202372 okunma