Puan vermedi·320 syf.··Beğendi
· Bireyselliğin hâkim olduğu Batı kesimde de yaşayan ve toplum odaklı ülkemizin sosyolojik yapısını karşılaştırma fırsatı bulan Doğan hoca, ekibin bir parçası olarak daha huzurlu ve tatminkâr bir şekilde nasıl bireyselliği ve biricikliği sağlayabileceğimiz, bu sağladığımız "kendi"mizle nasıl ilerleyebileceğimiz yönünde, geleceğimizin kontrolünün bizde olduğu bilincini uyandırarak neredeyse tüm bilgi birikimini aktarmış bu kitapta.
Sadece birey odaklı gitmeyen, bireyi yaşadığı toplum içerisinde sosyolojik bir bakış açısıyla ele alan kitaplara, yaklaşımlara ve ekollere bayılıyorum. Psikoloji alanında ülkemizin çıkardığı en büyük isimlerden biri olan Doğan hocanın da bu kitapta yaptığı şey bu olmuş.
Gelecek planlaması yapmak için rehbere ihtiyaç duyan HER GENCİN OKUMASI GEREKTİĞİ gibi, bireyi her an ekibin/toplumun bir parçası olduğunun farkında ve bunun sorumluluğunu taşıyacak şekilde nasıl yetiştirip geliştireceğimizi öğrenmek için de tüm ANNE BABALARIN VE EĞİTİMCİLERİN DE okuması gerekiyor.
Herkes denetim odaklı korku kültürü ile gelişim odaklı değerler kültürü tanımlarıyla tanışmalı, kendimizin ve birlikteliğimizin gücüne inanarak kendimizi keşfetmeye, zorluklarla baş edebilmeye çalışmalıyız.
Nelerden bahsediyor?
Hayatın anlamı nedir?
Insan kendini nasıl geliştirir?
Umutsuzluğu nasıl aşarız?
Çevremiz bizi nasıl etkiler?
Kime akıl danışılır?
Yaşam neleri ödüllendirir?
Nasıl eş seçilir?
- Zihnimiz nasıl işler?
- Nasıl meslek seçilir?
- Nasıl biz oluruz?
Toplum nasıl oluşur?
Nasıl okumalı, gezmeli ve ne dinlemeliyiz?
Neleri okumalı, dinlemeli ve seyretmeliyiz?