·86 syf.····Okunma: 27 Aralık 2023 21:09 “Hayat size mutlu olduğunuz şeyi ömür boyu verecek kadar cömert değildir. Güzeldir, yaşatır ve elinizden alır.”
Merhaba bugün sizlere #göbeklitepeasalıyol adlı kitap ile geldim. Kitap aslında iki farklı zaman diliminde meydana geliyor. Birinci zaman günümüz, ikinci zaman ise milattan öncesi
Sümer, bir üniversite öğrencisi. Ailesini kaydetmiş. Alya ile çok güzel bir dostluğu var.
Ba, Aus halkının üyesi. Başlarda çok güzel bir hayatları var ta ki Maular gelene kadar. Maular, Aus halkına çok işkenceler yapmışlar. Onlara eziyet etmişler. Kendi bölgelerinde yabancı gibi hissetmişler. Bu düzen ne zaman kadar devam edecek diye düşünen Ba kaçma planları yapmaya başlamış. Bu planları arkadaşları ile de paylaşıp kaçmışlar. Bir süre güzel bir hayat yaşadıktan sonra Ba ile Sümer’in yolları kesişiyor Acaba nasıl olur da milattan önce yaşayan Ba ile günümüzde yaşayan Sümer bir araya gelir?
Acaba aralarında nasıl bir bağ var?
Aus halkının bulunduğu yer neresi?
Yazarın dili akıcı ve betimlemeleri öyle kuvvetli ki okurken her cümle gözünüzde canlanıyor. Bazen Ba yerine acı çekiyorsunuz bazen Sümer’in derdine ortak oluyorsunuz. Sizleri bu tarihsel kurguyu okumaya davet ediyorum