2023 28. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2023 01:11
Martin Eden adlı kahramanın yazar olma yolunda pes etmeyişi ve aşkıyla işi arasında kalışını konu alıyor. Hayatta yaşamaya değer bir amaca sahipken özellikle de aşk gibi bir sebebiniz varsa, basit bir bakışı bile uzun uzun anlatabilirsiniz. Çekilen sıkıntıları kutsal görüp her detayını düşünebilirsiniz, ama o amaç sizi terkettiğinde her şey gözünüze basit gelir. Anlatılmaya değmez, belki de o amaç gittiğinde kaybettiğiniz sadece amaç olmaz. Tıpkı kalbi durduğu için bir süre oksijensiz kalan bir insanın; tekrar kalbinin attırılması gibi. İnsanı hayata bağlayan bir amacı da bir süre elinden alıp geri vermek onu eski haline döndürmez. Martin Eden aşk onu terkettiğinde ölmüş, biz ise nasıl öldüğünü kitabın sonunda öğrenmişiz. Çok yaratıcı betimlemelerle dolu bir kitap, kesinlikle tavsiye ederim. Benim mutlu sonlara olan zaafım sebebi ile Martin Eden'ın onu sadece o olduğu için seven Lizzie ile evlenmesini ya da yaşamasını isterdim.
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025134,7bin okunma