Dikkat Keşke Sadece Ders Çalışırken Gerekli Olsaydı
2023 17. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2023 00:00
Yazın merakla okumaya başladığım ve hiç sıkılmadan bitirdiğim, arkadaşlarıma en çok tavsiye ettiğim kitap oldu diyebilirim. Çünkü bu çağda yediden yetmişe hepimizin genel sorunu odaklanamama ve dikkat. Oysa kitabı okurken bunların bizim şahsi sorunlarımız olmaktan öte birilerinin 'insanların dikkat becerilerini mahvetmek isteseydin ne yapardın' ile hareket ederek algılarımızla oynanabildiğini, bunun için ekiplerin bizim irademiz üzerine çalıştığını görüyoruz kitapta.Ayrıca içeğindeki üniversite çalışmaları ve sosyal medya şirketlerinde çalışmış insanların deneyimlediklerini paylaşmaları da kitaba lezzet katmış. Modern yaşamlar birlikte çoklu iş yapmayanımız kaldı mı bilmiyorum. Bunların bizde nelere mal olduğunu görmek de benim canımı acıttı ve esas bu konuda daha çok bağımlı olduğumu gördüm. Kitapta roman, kurmaca okumanın empati kurma yetimize katkısından, bunun da odaklanmanın kıymetli bir şekli olduğundan bahsedilmesi de ilgi çekici bulduğum yanlarından oldu. Velhasıl okumayan herkese tavsiye ediyorum.
Çalınan DikkatJohann Hari · Metis Yayınları · 20245,3bin okunma