2024'ün İlk Kitabı Bitti ️
2024 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2024 15:33
Turgenyev'den okuduğum ikinci kitap ve yine acıklı bir aşk hikayesi.. sanırım ileride Turgenyev için favori yazarım diyebileceğim, bunu düşünmek bile beni heyecanlandırıyor. Kitap hüzünlü bir aşkı anlatıyor. Erkek karakterimiz Aratov, bir gece gittiği müzikalde Klara'yı görüyor ancak ondan hiç hoşlanmıyor. Klara ise ondan oldukça hoşlanıyor ve ertesi gün Aratov'a isimsiz bir mektup yollayarak onu bir yere çağırıyor. Aratov mektubu kimin yolladığını anlıyor, sinirleniyor, gitmeyeceğini söylüyor ama gidiyor. Klara, Aratov'a duygularını açmak istiyor fakat Aratov onu anlamayacağını gayet iyi belirtiyor bunun üzerine Klara, çok aptal olduğunu düşünerek Aratov'un yanından koşarak uzaklaşıyor. Sonrasını anlatmak spoilera girer bu yüzden burada kesiyoruz. Ben kitabı oldukça beğendim ancak çok daha uzun olabilirdi diye düşünüyorum. Aslında yerinde bitmiş bir kitap fakat ben daha uzun olmasını yeğlerdim. Turgenyev'in ellerine sağlık, harikaydı. ️ Ivan Turgenyev
Klara MiliçIvan Turgenyev · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20183,489 okunma