2024 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2024 17:57
Yaşadığı yerleri olayları yer ve tarih bilgisi vererek gayet açık ve veciz bir şekilde kaleme almıştır. Bazı okuyucuların anlamakta zorlandıklarını belirttikleri eserde Cahit Zarifoğlu’nu kapalı bir dil kullanmakla itham ettikleri görülür. Yaşamak ‘’ sözcüğü Cahit Zarifoğlu ile yeni ve derin bir mana kazanmıştır. Yazar bu eserde yoğun bir anlatım tercih etmiş edebi zevke sahip , edebi eser okumaktan hoşlanan okuyucular için coşkuyla okunabilecek bir metin ortaya koymuştur. Kendisini isminin baş harfleriyle ifade eden Abdurrahman Cahit Zarifoğlu aciz bir varlık olduğunu dile getirmiştir. Onu sadece sakalıyla anan betimleyen kimseler ya onu anlayamamış ya da edebi bilgiden yoksun bir okuyucudur. Şair her kesimin her dönemin sesi olmayı başarabilen nadir sanatçılardan biridir. Edebiyat sever her okuyucunun mutlaka Cahit Zarifoğlunu ve özellikle ‘’Yaşamak’’ adlı eserini okuması gerekir. Orhan Veli ‘nin Yaşamak şiirine hatta ‘’yaşamak ‘’kavramına Maraşlı usta şair Cahit Zarifoğlu derinlik katmıştır
YaşamakCahit Zarifoğlu · Beyan Yayınları · 202011,2bin okunma
2 +1'leme