Klişe ama okutuyor
2023 8. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2023 00:04
Öncelikle belirtmeliyim ki kitabin son sayfasına kadar gelebilmemin en büyük etkeni çevirmen Beyza Bozsu'dur. Gerçekten kaliteli ve yaratıcılığı ele avuca sığmayacak bir kalemi var. Kendim de bir şeyler karalayan biri olarak bana çok şey kattı, teşekkür ediyorum. Onun dışında klişe bir konu, klişe karakterlerden oluşan bir kitap. Özgün ve hoşuma giden sahneler de oldu fakat açıkçası çerezlik olsun kafamı oyalasın diye okuduğum bir kitap oldu. Ama yine de sarıyor, bazen sıksa da çoğunlukla akıcı ve kendini okutuyor. (bu arada 2 günde okudum 6 değil) Erotik sahneler az ama fazla abartılı. Okurken Alex'den bayağı bir içim bayıldı bu arada. Tamam kankam en edgy sensin. Bu kulvardaki kitaplara kıyasla Ava daha kendi ayakları üzerinde durabilen bir karakterdi; salak, sakar, ezik bir karakter olmaması okumaya devam etmemi sağladı. Daha söyleyecek çok sözüm yok, bu kitaba asıl puanım 2-3 arası ama dediğim gibi Beyza Bozsu sayesinde 6 verdim. Çeviri kitaplar çoğunlukla çeviri olduğunu hissettirir ve kafanızın bir köşesinde bunun aslında başka bir dil olduğunu bilirsiniz ama bu kitapta sanki Türkçe bir kitap okuyormuşum gibiydi. Umarım daha çok kitap çevirip edebiyatımıza kazandırır kendisi.
2023 Okuma Raporları
Çarpık AşkAna Huang · Martı Yayınları · 20234,922 okunma