*************Bolca spoiler içerir*************
*************************************************
********************************************************************************************************************************************* ********************************************* ********************************************* *********************************************** Mükemmeldi mükemmel. Her şeyi dibine kadar yaşattı. Büyüyse büyü aşksa aşk. Ryhsand artık benim favori karakterim üstüne başka karakter çıkar mı bilemiyorum. Tamlin seni affediyorum. Keşke içini gerçekten açabilseydin belki Feyre’yı kaybetmezdin ve onu intikam almak zorunda bırakmazdın.
Kitabın ilk sayfalarında fedakarlıkla başlayan bir sürece başlıyoruz. Feyre Tamlin’in yanında kalıyor ama intikamını yavaş yavaş alabilmek için. Onu içten yıkıyor ve Rhysand’ın yanına geri dönüyor. Geldiğinde her şeyin daha kötü olduğunu. Kardeşlerinin peri olmaya alışamadıklarını özellikle Elain’in boşlukta olduğunu görüyor. Ama savaş yakın ve hepsinin buna adapte olmaları gerekiyor. Amren nefesler kitabını çözmeye çalışırken bunun yanında Nesta ile çalışmakar yapıyor. Kazanla bağlantılı oldukları için onların iki dünyayı ayıran sınırı koruyacaklarına inanıyorlar. Elain boş bol bir şeyler söylüyor sanılırken. Gece sarayındaki kütüphaneye Hybernli iki askerin girdiğini görüyorlar. Sıkı sıkıya korunmasına rağmen. Feyre en dipteki canavarı hatırlıyor ve onları dibe çekerek canavarla anlaşma yapıyor. Bu sayede askerler acı içinde ölüyorlar. Daha bir sürü olay sonrası kralın duvarı yıktığını anlıyorlar. Nesta kazandan bir şey çaldığı için onu hissedebiliyor. Ve savaşa tamamen hazırlanmak zorunda kalıyorlar ve hızlıca toplantı yapıp müttefik topluyorlar. Ve oraya Tamlin’de geliyor. Gerçekten kötü şeyler söylüyor ama onunda bir tık haklı olduğunu hissediyorsunuz. Sonra savaş başlamasına yakın Feyre hem oymacı hem de kütüphanedeki canavarla anlaşma yapıyor ve onun için savaşmalarını istiyor. Savaş meydanında Rhysin de dokumacı ile anlaştığını görüyor. Savaşta herkes her eşyibi ortaya koyarken Kazan tek hareketiyle bazı askerler ve Oymacıyı yok ediyor ve gücünün büyüklüğü anlaşılıyor. Feyre ve Amren kazanın yanına giderken Amren ihanet etmiş gibi davranıyor. Ama aslında kazan ile kendini serbest bırakmak istiyor asıl haline dönüp savaşmak ve bunun uğruna ölmek için. Derken Feyre’nin babasu tam herkes ölüme kendini hazırlamışken çıkageliyor. Yanlarında kayıp sanılan Drakon ve Miryamla. Ama hala bunun yeterli olmadığı görülüyor. Amten dönüştüğü anda kralın ordusunuj son kişisine kadar öldürüyor ve ortadan kayboluyor.
O sırada Feyre kazanla bağlantılıyken ve hiçbir şey yapamıyorken kral Cassian ve Nestayla uğraşıyor. Babalarını öldürüyor ve Cassianı ağır yaralıyor Nesta ne kadar uğraşsa işini bitiremediğini hissediyor ve Cassianla ölüme kendini hazırlıyorlar. Derken Elain Azrielden aldığı bıçağı kralın boğazına saplıyor ve devamını Nesta getirerek acımasızca öldürüyor. Her şey bitti sanırken. Kazan kaybolduğu için gökyüzünde bir yarık ortaya çıkıyor ve bunu Feyre ve Rhysand onarmaya çalışıyor. Ama Rhysand gücünün tükendiğini belli etmiyor ve ölüyor. Feyre kendinden geçerken tüm lordlara yalvarıyor yardım etmeleri için. Hepsi kendinden bir parça veriyor. Tamlin bile. Bir süre sonra Rhysand uyanıyor ve yanında Amren’i de getiriyor. Artık tek önemli konu duvarıj yapılıp yapılmaması oluyor. Bu açıklağa kavuşmadan kitap sonlanıyor. Surienin öldüğünü de yazamadım ama gerçekten iyi biriydi her anlamda yardımcı oldu.
Unuttuğum yerler olmuş olabilir ama çok kalın ve dolu dolu bir kitaptı. Tam anlamıyla tatmin etti. Ryhsand Feyre aşkınız her şeyden daha güçlü. Kanatlar ve Küller SarayıSarah J. Maas