2024 1. kitabı
Yılın ilk kitabıyla geldim. Okuması kolay, akıcı ve eğlenceli bir kitaptı. Highland Muhafızları serisinin 8.kitabını da geri de bıraktık. Önceki incelememde de söylemiştim. Seriyi karışık okuyorum. Bir tık tarihi olayları takip etmek zor oluyor ancak yapacak bir şey yok maalesef. Boyd da diğer hayaletler gibi son derece güçlü bir karakterdi. Aslında serideki her hikâye birbirine benziyor gibi ancak uzaktan bakınca bunun böyle olmadığını anlıyoruz. Rosalin, İngiliz olup da bana saç baş yoldurtmayan tek kadın karakter olabilir. İskoç kadınlardan farkı yoktu bence. Mıy mıy bir karakter değildi yani. Boyd'u dize getirecek kadar da zeki ve inatçıydı. Son sayfalarda gerçekten kahkahamı tutamadığım kısımlar oldu. Boyd'un Cliff'e olan düşmanlığı maalesef kardeşine âşık olana kadar sürdü. Kitap boyunca okurken önce dedim ki Rosalin, abin olduğu için bu adamın pisliğini göremiyorsun. Ancak kitabın sonunda nasıl olduysa Cliff son derece masum geldi gözüme. Tarihi kurgulardaki zoraki evlilik klişesi bitti şimdi uzun zamandır kaçırılıp âşık olma klişesi var :) Ne diyeyim? Umarım bu klişe de kısa sürede biter. Tarihi kurgu okumayı bu kadar çok seven biri olarak malum klişelerden kaynaklı arka arkaya okuyamıyorum. Muhtemelen yine bir fantastik alıcam araya. Her türlü klişesine rağmen yazar Mccarty'se okunur. Sizler de okuyunuz efenim. Tavsiyedir :)
AkıncıMonica McCarty · Nemesis Kitap · 2021141 okunma