···Okunma: 11 Kasım 2023 14:53 Söze şu soruyla başlamak istiyorum .Sizce herkes göründüğü gibi midir? Yoksa tanıdıktan sonra ona karşı düşünceleriniz değişiyor mu? Bana soracak olursanız bazen hatta hep önyargılı davrana biliyorum karşı tarafta bunun farkında ve oda bir şekilde kendini ifade ediyor. Bazen değişiyor düşüncelerim ve karşı tarafa olan davranışlarım .Sonra onada izah ediyorum bu durumu.
Bu kitaba gelicek olursak güzel bir kitaptı kızlarına eş arıyan bir anne ve sürekli kütüphanesine çekilen bir baba aynı zamanda balolarda kendine layık zengin koca bulmaya çalışan kızlar . Arada heyecanlı oluyordu çünkü Elizabeth ve Mr. Darcy'in evlenmesini en çok ben istiyordum gibi geliyordu. Mutlu bitti ama ben böyle olucagınıda biliyordum.
Çünkü karşı tarafa karşı önyargılı oluyorsun ve üstüne hiç bilinmedik insanların o kötü sözleri insanı daha çok düşündürüyor. Wickham 'ın Mr. Darcy hakkındaki o yalan sözleri tabiki Elizabeth tereddüte düşücekti çok sevdiği adam olsa bile,ve içinde gurur da yer alıyorsa.Dedigim gibi güzel bir kitaptı tavsiye ederim:)