·392 syf.····Okunma: 05 Ocak 2024 15:33 Bu kez de bilim dünyasında geçen bir romantik komediyle bu yılın üçüncü kitabını bitirmiş bulunmaktayım. Bu ara bu kadar çok romantik komedi okumamın nedenine gelirsek kendi hayatımdan uzaklaşmak istiyorum. Romantik komedilerde bu isteğimi karşılıyor.
Bu kitap yazarın okuduğum ilk romanı. Bir günde bitirdim akıcı ve keyifli bir romandı. Bee karakterini oldukça sevdim şahsına münhasır biriydi, kendine Nobel Ödüllü Marie Curie'yi idol almış ve bilim yapmaktan fazlasıyla keyif alan komik ve eğlenceli biriydi. Bilim konusunda ne kadar yetenekliyse aşk konusunda da o kadar yeteneksizdi. Erkek karakterimiz Levi'ye başta sinir olduk okurken ama her kitapta olan klişemiz aslında kötü biri değil bir takım yanlış anlamalar var durumu ortaya çıkınca sevdik tabi. Guy'un sırf projeden adının çıkarıldığı için değil de ben diğer şirketin casusu olduğu için böyle yaptığını düşünmüştüm. Bilim dünyasında karşılaşılan zorluklar, cinsiyetçilik vb durumlara da değinmesi güzeldi. Sevmediğim şeyler Bee'nin son ana kadar proje bitene kadar takılırız düşüncesi ve Levi'nin geçmişteki tavırlarıydı.