·640 syf.····Okunma: 05 Ocak 2024 15:29 Sevgili Venom’un yorumu ile geldim.Konusunu bile doğru düzgün bakmadan almıştım.Gerçek bir dram okumak istiyordum ,bu kitap bana bunu verdi.
Konusundan bahsedersem;Charlotte hayatında sebep olduğu kayıplar ve acılar yüzünden intiharı düşünen bir genç kız.14.doğum gününde kendini atmak için bir çatıya çıkıyor.Çatıda intihar etmek üzere olan birini görüyor.O kişi aslında kimseyle konuşmayan sınıf arkadaşı Kellan.Onu atlamaması için ikna ediyor ve aralarında bir anlaşma yapıyorlar.Her yıl aynı gün o çatıda buluşup birbirlerini kontrol etmeye söz veriyorlar.Sonrasında yaşanan olaylar ve olaylar doğrultusunda etkilenen hayatları okuyoruz.
Mümkün olduğunca spoiler vermeden yorum yazacağım.Dram-romantik türünde geçse de dram yönü çok daha ağırlıkta bir kitaptı.Yani ben doya doya aşk okumak istiyorum diye düşünenleri tatmin etmeyecektir.Aslında her bir karakterin kendi trajedileri ve Kellan sayesinde bunlardan arınmalarını okuduk.Çok güzel detaylar vardı.Kalbimi paramparça edip sonra tekrar tekrar sardı her bir karakter.Çok fazla tetikleyici unsur vardı.Yetişkin içerik uyarımı yapıyorum.+18 sahnelerin yanında intihar,bunalım,madde kullanımı gibi bir çok unsur vardı.Yaş sınırının çok önemli olduğunu bu kitap için özellikle belirtiyorum.
Ana karakterlerin yanında Terry ve Leah’in hikayeleri de beni çok etkiledi.Kitapta alakalı sevmediğim kısım gereğinden fazla uzun olmasıydı .Bazı yerlerde yazar kendini tekrarladı resmen.Onun haricinde keyif alarak değil ama acı çekerek,karakterle birlikte bunalarak ama sonunda rahatlayarak bitirdiğim bir okuma oldu.