·416 syf.····Okunma: 01 Ocak 2024 05:05 Merhabalar! Bu kitabı ben aralık listesine alsam da burada Ocak gözükecek neyse sorun değil. Serinin tüm kitapları basıldı sanmıştım ama basılmamış bu da sorun değil ahahah:) neyse senenin ilk kitap incelemesine hoş geldiniz!
Öncelikle kitabın kapağı, sırtı, yan boyaması ve de ayracı çok tatlı ve güzel. İlk kez yan boyamalı bir kitabım oldu. Kitap çok hızlı bir giriş yapıyor, bunu sevdim. Ama şunu söylemeliyim ki Alex yeni bir evrene girip normal bir insan olarak aşırı derecede şaşırmadığını, hatta hızla alıştığını gördüm, bu da bana çok da normal gelmedi. İlk 200 sayfası beni saramıyor gibiydi ta ki olaya Kütüphane girene kadar.
Spoiler vermeden yorum yaptığımı düşünüyorum. Şu sıralar spoiler ustası oldum diyebilirim, her yerden spoiler alıyorum, siz bari almayın.
Konumuza dönelim; diğer iki yüz sayfa bende akıp gitti, tam da istediğim gibiydi. Heyecan da geldi, bu yüzden ikinci kitabı da merak ettim ve sipariş ettim bile, bekliyorum kargoyu. Tabii herkes için aynı olmayabilir, herkesin kitaptan istediği şeyler farklı oluyor. Fantastik ama aynı zamanda bilimkurgunun birleştiği kurguda belki de ileride savaş vb görürüz buna da heyecanlıyım. Kızımız Alex ileride çok güçlenecek, inanıyorum. Ayrıca arkadaşlıkları da çok tatlıydı. Devamı Spoiler! Hani vermeyecektin! ama napayım güzel kısımları spoilersız nasıl anlatacağım?
Dix’in gerçek kimliğini öğrenmemiz, Avenla bağ kurmaları, Alex’in seçilmiş ve çağrılan olması, resimlere girmesi ve kütüphanede kendi isteği hakim olması buraları beğendim, tam benlik. Başrol kızımızın bu şekilde güçlü biri çıkması beni ister istemez heyecanlandırıyor. Muharebe dersinde de alacağı ekstra derslerle kızımız güç kazanacak ve Avenla mücadele edecek! Bu arada doktorumuz da çok iyi! Darius’un aslında müdür çıkmasına şaşırdım, hatta bir ara dedim müdür yoksa Alex’in babası mı ahahahha saçma ama düşündüm. Müdürü hem sinirli ve sert bekledim hem de tuhaf ve itici. Ama meğer bizim kurtarıcı Darius çıktı, gri gözler yakıyor yalnız. Jordan’ın babasının olayını çözemedik, Alex’i neden öldürmeye çalıştı ya da oğluna zarar verebilecek derecede neyin peşinde? Jordan’ın abisi niye intihar etti? Umarım öğreneceğiz hepsini. Bu arada bu kitapta da bayağı spoiler yedim bu açıdan hevesim kırıldı diyebilirim. Belki de güzel bir shipim olacaktı ama olamadı neyse. Kaiden’e gelirsek, itiyim mi kısmı iyiydi ama daha yeni tanıştık, düşüneceğiz. Avcı ise çok artist değil mi?
Çok konuştum, şimdilik bu kadar. İkinci kitapta görüşürüz!