2024 2. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2024 15:51
Şimdiiii nerden başlasam bu incelemeyi yapmaya?Daldan dala atlayacakmışım gibi bir his var içimde… Kitabın orjinal adı la casa de papel.Malum meşhur diziyle alakasi yok söyleyeyim. 1-Ettiğin duaya veya kalbinden gecenlere dikkat edeceksin.Nitekim kitabın başlangıç noktası Bluma nın yaptığı gibi.Kadıncağız elinde Emily Dickinsonın şiir kitabı varken ölmek istiyor ve öyle de oluyor. 2-Günün birinde elimdeki-evimdeki kitaplardan bazılarını elemek zorunda kalsam veya vazgeçmek zorunda olsam bunlar hangileri olurdu?(şuan bunu düşünmek istemiyorum) 3-İyi bir kitap okuyucusu muyum?iyi bir kitap satın alıcısı mıyım diye sordum kendime.Okumayacağım hiç bir kitabı satın almam yani TSUNDOKU hastası değilim. 4-Durmadan alıp okumak istiyorum ama bu banyoya kitap rafı yapıp sırf kitaplar bozulmasın diye soğuk duş alacak kadar veya arabamın garajını da kitapla doldurup arabamı bir arkadaşıma hediye edecek kadar çılgınca alma isteği değil. 5-Bazen öğrencilerime çok sevdiğim bir kitabı veriyorum.Onlar da okuyor.kitap elden ele dolaşıyor ve yıpranıyor.kimi zaman üzülüyorum.Ama kendimi yatıştırıp boşver o da okudu belki ilerde çocuğuna anlatır.Aaaa evet ben de o kitabı bir öğretmenim sayesinde okudum der diye mutlu oluyorum.Yıpranmış bir kitap bende anısı daha çok olan bir kitapmış gibi geliyor. 6-20000 den fazla kitabı olan Carlosun onları arşivleme ve sonunda onlardan bir şekilde vazgeçiş hikayesine şahitlik edeceksiniz. Biz kitap severler için aslında belkide kendi kitap alma veya okuma maceranızın yazıldığı anlara tanık olacaksınız. 7-Çok sevdiğim biri demişti ki yalnız insanlar çok kitap okur.sevgiyi onlarda arar demişti.Çoğu zaman bunu kabul etmedim.Ama bu kitabı okurken Carlos gerçekten yalnızlığı için mi o kadar kitap aldı ve sonunda aşkı için mi o kadar kitaptan vazgeçti? İkileminin arasında gittim geldim. Keyifli okumalar. mutlu azınlığa tavsiye edilir.
Kâğıt EvCarlos María Domínguez · Jaguar Kitap · 202015,3bin okunma