···Okunma: 10 Ocak 2024 22:37 Çok satan St Mary's Günlükleri yazarından yine muhteşem bir seri ; Zaman Polisi.
Bugün sizlere, serinin üçüncü kitabı Zaman Polisi III ile geldim.
Ekip, iki üç altı, namı diğer Tuhaf Ekip, normal eğitim sürecinden daha fazla süren eğitimlerini nihayet tamamlamış ve Zaman Polisi olmayı başarmışlardı. Küçük de olsa bir odaları bile vardı.
Luke, Jane ve Matthew, birbirinden oldukça farklı karakterler olsa da sıkı dostlardı. Üstelik tüm Zaman Polis Merkezi'nin uzun süren eğitimleri ile dalga geçtiği muhteşem üçlü üstün başarı ödülü bile almışlardı.
Eğitim süreçlerinde çözdükleri vakanın baş karakteri ile yolları yine mi kesişecekti?
Basit, sıradan bir dünya vatandaşı sandıkları Henry Plimpton aslında neyin peşindeydi. Zamanda yolculuk etmek, zaman çizgisini eğip, bükmekten çok daha korkunç bir şeyin peşinde olabilir miydi.
Dr. Maxwell ve komutan Hay yine biraraya gelip işbirliği yapmalarını gerektiren tehdit neydi?
"Sizce birinin tarihin gidişatını daha kârlı bir yola doğru biraz itmeyi önermesi sizce ne kadar sürer? Elbette uygun bir ücret karşılığında. Birinin bu insanlara gidip, Julius Caesar'ın suikaste kurban gitmemesini sağlamak için para vermesi ne kadar sürer? Ya da Hitler'in Wolf's Lair'de ölmesini sağlamak için? İsa'nın kesinlikle çarmıha gerilmemesi için? Hattâ İsa'nın daha bebekken öldürülmesi için? Düşünsenize, buz gibi soğuk bir gecede, küçük bir köyün eteklerindeki kaba bir ahırda, herkes içeri doluşmuş, derin uykudayken, ne kolay bir hedef. Ve tüm tarih sonsuza dek değişir. "
"Büyük şirketler, her zaman geçmişten kâr etmenin yollarını arıyorlar. Sadece hazineleri toplamak değil, ama aslında yerli ırkları köleleştirmek ve onları kendi amaçları doğrultusunda kullanmak için. Kafeslerde insanlar gördüm. Annelerinden koparılan ve deneysel ameliyatlara tabi tutulan bebekler gördüm. İnsanlar para ve spor için avlandı. Ücretsiz ve sonsuz bir kaynak görüldüler. Sömürülmeye açık. Korku, acı ve açlıkla kontrol edilebilecek canlılar. Deneyler için kullanılabilirdiler çünkü haklarını ve refahlarını koruyan herhangi bir yasadan muaftılar. "
" Zamanı durdurmak mümkün olmamalıydı. Bir şekilde ışık hızını dahil etmeden olmazdı. Zaman manipüle edilebilir ya da bükülebilirdi ama zamanı durdurmak fiziksel bir imkansızlıktı. Sessizlik çökerdi. Sonsuza dek. Dünya dönmeyi keserdi. Soğuk, sıcak, ışık, rüzgâr, yağmur, yer çekimi - hiç bir şey olmazdı. Sonsuza dek. Zaman asla tekrar başlatılamazdı, çünkü bunu yapacak kim kalacaktı? Her şey, evrenin tamamı, anda sonsuza kadar donardı. Ancak an diye birşey olmazdı. Ve sonsuzluk. "