·779 syf.····Okunma: 09 Ocak 2024 22:47 Bazıları; mental sağlığı yerindedir, sapasağlam, sağlıklıdır ama iyilik hastalığına esirdir. İyilik bütün vücudunu sarıp sarmalamıştır ve onu içeriden yavaş yavaş kemirir, yer bitirir.
İyiliğin bu boyutu hastalık olmakla beraber insanı budala yapar. Kendinden bir taviz verirsin, iki taviz verirsin, üç taviz verirsin… ama dörtte artık bir dur demek lazım gelir.
Roman kahramanı da iyilikten, saflıktan, kibarlıktan hasta olmuştur neredeyse ki bunun yanı sıra bir bakım evinde tedavi bile görüyor.
Aşık olur ya da daha doğrusu hangi duygu olduğuna kendisinin bile karar veremediği bir hissiyata maruz kalır.
Hayatta iki kadından etkilenir ama birisine olan duygusu sevgi iken diğerine olan hisleri acıma denilen bir şeydir.
Birisini çok sever ama diğerine olan acıması sevgisine engel olur. Diğerine olan acıması onu o tarafa çeker ama öbürüne karşı hissettiği bu aşk buna da engel olur.
Sonucunda ise ikisini de elde edemediği gibi birinin ölüm sebebi olurken diğerinin hayatının ölümden beter olmasına neden olur.
Evet bu upuzun roman hem acıdığım hem de sinir olduğum bir BUDALAya aittir.
Okuyacak olanlara keyifli okumalar diliyorum…