Dale Carnegie, 90 yıl önce yazdığı kitabında karşılaştığı insanların dörtte üçünün sempatiye aç olduğunu ve istediklerini elde ettiklerinde sevgilerini sunduklarını varsayıyor. Ancak, bu oranın günümüz için geçerli olup olmaması bir yana, insan davranışı bu şekilde sınıflandırılmıyor.
Kitap, dost kazanmaktan ziyade, insanlarla etkili bir iletişim kurma ve ilişkilerimizi sürdürme konularında pratik bilgiler sunuyor. Eleştirinin, tartışmanın, küçümsemenin insan ilişkilerine olan olumsuz etkilerini kendi deneyimleriyle ayrıntılı bir şekilde açıklıyor.
İnsanları etkileme üzerine verdiği örneklerin bir kısmı manipülatif. Yazar, bu örneklerin samimiyet açısından sorunlu olabileceği endişesiyle açıklamasını da yapmış. Olumlu ifadelerin, yapıcı iletişimin gücünü de deneyimlerinden yola çıkarak göstermiş. Kitap, özellikle empati, etkili dinleme ve anlayış gibi pratik beceriler üzerine odaklanarak, güçlü ve sağlam ilişkiler kurmanın temellerini gösteriyor.
Özellikle son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalara dayalı kitaplar, bu konuda daha güncel ve derinlemesine bilgi sunuyor. Ayrıca, son yüzyılda insan davranışı oldukça değiştiğinden, buna odaklanan daha güncel kaynaklar da önemli olabilir.