2024 3. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2024 01:32
Daha ilk sayfasını okuduktan sonra bile yazarın diline hayran kalacağımı anlamıştım. Yazarın betimlemeleri ve kelime tercihleri o kadar muazzam ki, bir süredir okuma yaparken bu kadar keyif almamıştım. İçeriğine değinecek olursak elbette yazarın dili kadar etkileyici olmasını bekliyordum ki beni hayal kırıklığına uğratmadı. Oldukça özgün bir içeriğe sahip olduğunu düşünüyorum ve aslında romanın gidişatına bakılırsa, yazar sadece bir kitap değil, birçok kitabın ana teması olabilecek yazılar çıkartmış ortaya. Ana karakter olan Guylain Vignolles'in duyguları o kadar özenli bir şekilde işlenmiş ki, her ayrıntısını okurken hikayeye daha fazla dahil olmaya başlıyorsunuz. Keyifle okunabilecek, kısa ve edebi yönüyle oldukça güçlü bir kitap. Not: Kitabı bitirdikten sonra her şeyi tüm inceliklerine kadar düşünen Guylain, nasıl olur da en önemli anda yanında olması gereken o bozuk parayı akıl edemez diye fazlaca kafa yordum. Sonrasında bunu yazarın kasıtlı olarak, Guylain'in içinde bulunduğu heyecan ve hayal kırıklığı düşüncesinden doğan korkuyla yaptığını, okuyucuya bu duyguyu da bu unutkanlıkla aktarmak istediğini düşündüm. Her detayı ayrı keyifliydi gerçekten.
6.27 TreniJean Paul Didierlaurent · Can Yayınları · 20171,336 okunma