36 yaşındaki Guylain Vignolles kâğıt geri dönüşüm fabrikasındaki işinden nefret eden yalnız ve mutsuz bir adamdır. Hayatı, sıkça sohbet ettiği küçük kırmızı balığıyla birlikte yaşadığı ev ve çalıştığı fabrika arasında geçer. Görevi, kitapları paramparça eden korkunç makine Zerstor 500’ü kullanmaktır. Çalıştığı işletmede iki dostu vardır, biri ürkünç makinenin ayaklarını yediği Guiseppe, diğeri ise sadece aleksandrin hece vezniyle kurduğu cümlelerle konuşan bekçi Yvon Grimbert. Kitapları yok etmekten duyduğu vicdan azabından kurtulmanın yolunu, her gün bindiği banliyö treninde, Şey’den söküp aldığı birbirinden bağımsız kitap sayfalarını yüksek sesle okumakta bulan Guylain, tekdüze hayatının akışının vagonda bulduğu o akıllı bellekle birlikte değişeceği umuduna kapılır. Minik aletin içindeki metinlerin yazarının peşine düşen bu umutsuz, şehirli adamın küçük hayatı büyük bir dönemecin eşiğindedir artık. Edebiyat alanındaki ilk başarılarını, yazdığı öykülerle, kazandığı prestijli ödüllerle yaşayan Fransız yazar Didierlaurent, bu ilk romanıyla, başta ülkesinde olmak üzere dünya çapında adından sıkça söz ettirdi. Yayımlandığı yıl bir edebiyat fenomeni olarak kabul edilen roman, kısa sürede 29 dile çevrildi.
133 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 10 Mart 2016

10/10 puan verdi
Kesinlikle çok eğlenceli bir kitaptı. Çok akıcı ve dili de çok sade. Çok beğendim, gönülden tavsiye ederim. Yazarın yeni çıkan kitabını da en kısa zamanda edinip okuyacağım
Puan vermedi
Uzun zamandır okuduğum kitapların içinde beni en çok büyüleyen kitap oldu diyebilirim. Evet Fahrenheit 451e benzediği taraflar var ama finale doğru müthiş bir özgünlük hakim. Ayrıca çevirisi de çok güzel yapılmış cümlelerin insanda oluşturduğu etki potansiyelize olmuş. Aysel Bora'nın da hakkını teslim etmek gerekir. Hem Ray Bradbury hem de Kurt Vonnegut havası hissettiğim durum tespitleri, komedileri kokan cümleleri vardı. Herkes herşey olabilir ama yazar olamaz buna bir daha inandığım bir okuma oldu. Derhal okuyunuz
2/10 puan verdi
Bu kadar övgü almış bir kitabı okurken böylesine sıkılmış olmak ve hiç ama hiç etkilenmemek.. Sorun kitapta değil bendedir belki. Dar bir kitleye hitap ediyordur, başka bir gözle okumak gerekiyordur, ya da ben henüz bu kitabı okumak için hazır değilimdir. Nedeni ne olursa olsun benim için tam bir hayal kırıklığıydı.
7/10 puan verdi
Sıkıcı başlayıp, bu nasıl roman? Nasıl bitecek? derken mutlu, şahane bir sonla biten kitap... Roman fazla karakter içermiyor ama her karakteri ayrı ayrı inceliyor, hepsi gözünüzün önüne geliyor, muhteşem betimlemeler ile donatılmış bir eser. Aldığı 2018-Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülünü fazlasıyla hak etmiş. Mutlu okumalar herkese...
8/10 puan verdi
Yalnızlık ancak bu kadar naif, ironik bir dille anlatılabilirdi. Yazar bir kitap sevdalısı olarak kitapları geri dönüştüren bir fabrikada çalışıyor. Benim gibi kitapların canlı olduğuna inananlar için bu durumun ne kadar acı verici olduğunu ancak kahramanımız gibiler bilebilir. Her işinde mutsuz çalışan gibi işle ev arasında sıkışmış bir rutini var. Akvaryumdaki balıklara düşkünlüğü de belki ondandır. Tek hayatını renklendiren ise geri dönüşümden kurtardığı birkaç sayfa kağıt. Bu kağıt parçalarını sabah treninde okuyarak hem kendinin hem de farkında olmasa da başkalarının hayatını kısa süreliğine de olsa renklendiriyor. Kitapta yalnız insanların yolları da kesişiyor. Hayatta bezen küçücük detayların umut kaynağı olabileceğine şahit oluyoruz. İpucu vermeden anlatmaya çalışıyorum ama ben konunun işlenişini de dili de çok sevdim. huzur evindeki yaşlılar, bekçi, tuvalet insanları oldukça etkiyiciydi. Tuvaleletlerin iyi bir öykü kaynağı olduğunu bir kez daha bu kitap sayesinde farkettim. Daha önce Tahsin Yücel'de tuvaletleri okumuştum. Bu hikayede daha derinden etkilerini gördüm. Tuvalet insanları bambaşka bir roman konusu olabilirmiş. Sonu da devamı var gibi bitti. Umarım hikayenin devamı vardır . Kesinlikle tavsiye ederim.
Puan vermedi
6.27 Treni ️️️️ Ana karakterimiz olan Guylain Vingnolles’in işi kitapları korkunç bir makinede parçalamak. Fakat işinden o kadar nefret ediyor ki vicdani yükünü hafifletmek için de makineden kaçırabildiği birbirinden bağımsız sayfaları her gün aynı saatte bindiği trende yüksek sesle okumaya başlıyor. Ve bir gün yine bu trende bulduğu bir akıllı bellek ile de hayatı tamamen değişiyor. Çok özgün, umut dolu, eleştirel ve son derece keyifli bir kitaptı. Nasıl başlayıp bittiğini anlamadığım bir Fransız filmi gibi aktı gitti. Özellikle sonlara doğru bitmesini hiç istemedim Kitabın bir kısmında karakterlerin aradığı bir kitap var ve bunun sebebi beni çok duygulandırdı Kısacık bir hikaye ve çok az karakter ile tamamen bağ kurmanızı sağlayan, aldığı ödülün hakkını veren bir okuma oldu benim için. Kesinlikle tavsiye ederim.
Puan vermedi
Merhabalar Kitaplarla alakalı konusu olan kitapları ayrica Çok merak edip okumak istiyorum ve 6.27 Treni kitabı da konusu ve arka kapak yazısıyla fazlasıyla ilgimi çekmişti ama malesef beklentimin
7/10 puan verdi
Guylain, geri dönüşüm kağıt fabrikasında çalışıyor. İşinden nefret ediyor aslında. Çünkü kitaplari çok sevdiği için geri dönüşüm makinesine canavar diyor. Adını anmak dahi istemiyor. Geri dönüşüme giden kitaplardan da bölük pörcük kopardığı sayfaları trende ise gidip gelirken sesli olarak okuyor. Diğer insanların da ilgisini çekiyor bu durum. Karakterimiz aynı zamanda da yalnız yaşayan ve sadece 3 arkadaşı olan birisi. O arkadaşlarından biri de balık. Genel olarak aslında güzeldi ama çok da bayıldım diyemem. Okurken bazen sıkıldım. #parlakmeltemkitapligi
Puan vermedi
Kitabın başlarında Jean-Pierre Jeunet ve Marc Caro imzalı Delicasseten filminin o gerçek üstü anlatımını hissettim.Özellikle kitap öğütücü Zerstor 500'den ruhu olan ( kötücül) "Şey"olarak bahsetmesi nedeniyle. Sıcacık bir kitaba dönüştü 6.27 Treni sayfalar ilerledikçe.Okumalarınızın hızı kesildiğinde, tekrar okumaya dönmek için doğru kitabı ararsınız ya...İşte o kitaplardan biri 6.27 Treni.

Jean Paul Didierlaurent
Jean Paul DidierlaurentYazar · 1 kitap
JEAN-PAUL DIDIERLAURENT, 1962 doğumlu Fransız yazar, Nancy’de tamamladığı reklamcılık eğitiminin ardından Paris’te çalışmaya başladı. Kısa bir süre sonra doğduğu kent Voges’a döndü ve uzun yıllar bir telekomünikasyon şirketinin müşteri hizmetleri bölümünde çalıştı. Yazdığı öyküleri, 1997 yılında keşfettiği öykü yarışmalarına göndermeye başladı. 2010’da “Brume” (Pus) adlı öyküsüyle Uluslararası Ernest Hemingway Ödülü’nü aldı. Aynı ödüle 2012’de, bu kez, “Mosquito” isimli öyküsüyle layık görülen yazar, on beş yıl boyunca başka birçok ödülle taçlandırdığı öykü yazarlığına devam etti. 2014 yılında, bir ay inzivaya çekilerek kaleme aldığı 6.27 Treni Fransa’da yılın edebiyat olayı olarak kabul edilmesinin ardından Michel Tournier Ödülü’nün de aralarında bulunduğu çok sayıda ödül aldı. Dünyada da büyük heyecan yaratan roman, kısa sürede yirmi dokuz dile çevrildi.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.