Murathan Mungan

Tümünü Gör
9/10 puan verdi
Aşkın Cep Defteri - Murathan Mungan
Çok hoş bir kitap okudumm. En sevdiğim şiirlerden birinin sahibidir Murathan Mungan. (#177211234) Kendisi nasıl biridir hiç bilmemekle beraber (araştıracağım) şiirlerini, yazılarını gerçekten çok seviyorum. Bazen dersler, hayat vs. O kadar yoğun gidiyor ki şöyle bi kitabı açıp birkaç sayfa okumanız ilaç gibi geliyor
10/10 puan verdi
Aşkın Cep Defteri
Aşk üzerine yıllar boyu konuşulmuş, şiirler, romanlar, öyküler yazılmış, şarkılar bestelenmiş, filmler çekilmiş sonuç olarak Aşk nedir? sorusuna kimse kesin bir cevap bulamamış. İşte Murathan Mungan 2012'de çıkan kitabı Aşkın Cep Defteri' nde aslında bu soruya cevap niteliğinde yazılar, şiirler ve kısa metinlerle hem aşkın ne olduğu, hem de ne olmadığını anlatmaya çalışmış . Aşkı yaşayanlar, aşkı arayanlar ve aşktan geçenler için ve tabi ki Mungan sevenler için bir başucu kitabı olabilir Aşkın Cep Defteri. Kitaptan alıntılar merak edenler için; ️ Aşk imkansızı denemektir. ️Aşk da bir nasip işidir. Herkese nasip olmaz. ️Kader aradığı kişiyi insanın karşısına her seferinde kapı komşusu olarak çıkarmaz. Uzakları yakın etmek düşer size. ️Tekilliğin gücüdür aşk. Tek kişi olana kadar seversiniz. ️Terazinin kefeleri adalette olduğu gibi, aşkta da gözleri bağlı bir kaderin elindedir. ️Aşk üzerine yazıyorsanız, Pascal'ın şu ünlü sözünü anmadan geçemezsiniz: "Kalbin, aklın bilemediği kendine özgü nedenleri vardır."
9/10 puan verdi
Aşk öyle bir büyü ki..
"Başlarken de biliyordum: Aşk hakkında ne söylerseniz söyleyin eksik kalacaktır, yeni bir şey söylemek zaten olanaksızdır, söylediklerinizin bir bölümü kimileri tarafından ya yaşam deneyim noksanlığı, ya kötü niyet, ya da düpedüz budalalık nedeniyle yanlış anlaşılacak; başkalarına ya da hayata yanlış aktarılacaktır. En kötüsüyse, ne kadar yazarsanız yazın, söyleyebileceklerinizin onda birini bile söyleyememiş olduğunuzu bilmenizdir. O Dolayısıyla aşk üzerine bütün bu söylediklerimi unutun. Ben de öyle yapacağım. Ya da kaldığım yerden devam edin..." Aşk o kadar karışık bir kavram ki, bu kitaptaki doğru tespitlere rağmen söylenmemiş o kadar cümle ve anlamı mevcut ki. Karmaşık olduğu kadar bence hayatın olmazsa olmazı kendisi. Duygusuz yaşamak bana göre yarım kalmaktır. Tamamlanmamız lazım hep. Kitabın güzelliği uykumu aldı ve bu saate kadar uyuyamadım yarın iş olmasına rağmen. O kadar incelikle ifade edilmiş ki her bir düşünce, olurken hayran kaldım. Aşkın cep defteri olarak kesinlikle kullanılması gereken bir kitap. Oldukça başarılı. Okuyun, okutturun. Seveceksiniz.
Aşkın Cep DefteriMurathan Mungan · Metis Yayınları · 2012763 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.