Puan vermedi·408 syf.····Okunma: 12 Ocak 2024 15:50 Saklı ~ Pınar Salman
Doru Demir, Gölgesizler timinin parçası ve Erva’nın büyük, saklı aşkı… Aşkını içinde yaşayan, duygu dolu değil direkt duyguların bedene dönüşmüş hali olan genç kadın.
Albay’ın kızı Erva tanıştığı ilk günden itibaren Doru’yu kalbinin en özel yerine yerleştirmiş, sayfalara gizlemişti. Ona dair her şeyi ezbere biliyordu. Bir beklentisi olmadan sadece seviyordu. Yanan ışığı, pencereden duyduğu sesi, minicik varlığı bile ona yetiyordu. Duygularını itiraf edemeden de en yakın arkadaşı Ceylin ve Doru sevgili olmuştu. Bu yıkımı düşünebiliyor musunuz? Erva ve günlüğüyle bunu düşünmeye gerek yok direkt hissediyorsunuz. O günlükte yazan her bir cümle beni aşka inandırıp sonra derin acılara sürükledi. Böyle içten ve büyük bir aşk nasıl olabilir diye düşünmeye başladım Ondan uzak durmaya çalışan, aşkıyla savaşan ve tüm çığlıklarını içine atan biriydi. Hatta Doru Demir diyerek kendine mesafeler oluşturuyordu. Sırdaşı olan günlüğünü kaybettiğinde her şeyi başlatan fitili ateşlemiş oluyor. Lojmandaki sahipsiz olan ve adını Kahve koyduğu köpeğin ağzında defterin deri kapağını bulup onu takip edince bir ağacın altında kül yığını buluyor. Günlüğünden geriye kalan küller…
O küller rüzgarla savrulup yüzüme kadar geldi resmen O kadar etkiledi ki beni asla tarif edemem. Erva’nın aşkı ve kendiyle savaşı öyle içli öyle samimiydi ki Konuşmaya en ihtiyacı olduğu zamanda arkadaşı ve aşkını uzaktan izleyip, onlardan kaçıp, ama arkadaşının mutluluğu için susan biriydi. Peki karşısındakiler bunu hak ediyor mu?
İşte tam susmam gereken yer Kitapla ilgili ne söylesem bilmiyorum. Duyguları yaşamaktan çok direkt o duygu oldum.
Timin diğer üyeleri, etrafında dönen olaylar, Doru Demir ve daha fazlasını anlatmak değil okumak gerekiyor. Çok zorluktan geçip çok sınanan ama vatan için her şeyi yapan karakterler, aile olan karakterler ve bir aşkı görüp daha büyük bir aşka tutulmak temalı diyor ve susuyorum
Doru Demir beni yanıltmadığın ve görünenden daha güzel bir adam olduğun için sana bayılıyorum. Ama Erva her zaman en saygı duyduğum karakter olarak kalacak Tabii o sondan sonra nasıl dayanırım bilemiyorum. Çok ama çok acil ikinci kitaba kavuşabilir miyiz?