Lal Figan 1

Ocak 2024
Pukka Yayınları

2024 32. kitabı
Okunma: 29 Mart 2024 21:27
Saklı kitabının yorumu ile geldim.Wattpad dünyasına yaşım gereği biraz uzağım.Öyle okuduğum ve sevdiğim birkaç tane yazar var.Ancak bu kitaba kuzenimin tavsiyesi ile başladım.Sevmekle birlikte bazı detaylar sebebiyle maalesef çok yüksek puan veremedim. Konusu kısaca,Erva babasının timinden olan Doru’ya gördüğü gibi aşık oluyor .Doru’nun mesafeli duruşuyla hislerini içinde yaşıyor ve bunları sadece günlüğüne yazıyor.Hislerini söylemeyi düşündüğü zaman da Doru ,en yakın arkadaşı Ceylin ile bir ilişkiye başlıyor.Bu şekilde bir yıl geçiyor .Sonrasında günlük bir şekilde Doru’nun eline geçiyor.Ve bununla birlikte yaşanan olayları okuyoruz. Öncelikle yazarın dilini çok beğendim.Çok hoş ,akıcı bir anlatımı vardı.Kelimelerle o hisleri çok güzel veriyor.Özellikle Erva’nın mektuplarını çok sevdim.Kitap daha çok durum tarzında yazılmış.Asker kurgusu diye geçiyor fakat askerlik ile tek alakası esas karakterin asker olması.Biraz daha olay okumak isterdim. Erva karakterini sevdim.Ancak Doru’yu özellikle Erva’nın aşkına karşılık verdikten sonra pek sevemedim.Her şey çok hızlı gelişti gibi geldi.Daha düne kadar hiç görmediğin bir kıza bir anda böyle tutulmak bana aşırı geldi.Yazar keşke altını biraz doldursaydı.Yani devam kitaplarında belki vardır bu detaylar bilmiyorum ama böyle öncesinde hisleri olsaydı her şey daha gerçekçi olurdu.Bu kız senin kapı komşun sonuçta,düne kadar sevgilin için katlanırken birden mecnuna dönmesi saçmaydı. Kitapta aşk üçgeni,aldatma falan yok .Hikaye farklı bir yere evriliyor. Bir de çok fazla iç ses okuttu yazar bize .Keşke daha az olsaydı.Zaten kalemi güzel,o hisleri veriyor .Uzatmaya gerek yoktu bence. Düşüncelerim bu şekilde.Seriye devam edeceğim yine de çünkü sonu heyecanlı bitti.Belki eleştirdiğim detaylar da vardır devam kitaplarında.Okuyup
SaklıPınar Salman · Pukka Yayınları · 2024440 okunma
Ben yaptım bir hata siz yapmayın...
2025 14. kitabı
Okunma: 21 Mart 2025 18:47
Sonu bence çok saçmaydı. Yani üzgün bitirilmeye çalışılmış ama böyle bir üzgün son olamaz. Bence bu son okuyucuyu en fazla Erva'dan soğutur. Yani neden yaptın bunu Erva, NEDEN? Okumaktan ve izlemekten neredeyse nefret ettiğim bir şeyi bu kitabın sonunda okudum. YANİ NE GEREK VARDI! Kendimi sakin tutmaya çalışarak önce sevdiğim yönlerini sonra da sevmediklerimi yazacağım (bu kitap hakkında ne kadar konuşursam o kadar soğuyorum kitaptan çünkü gerçekten de saçma olan şeyler bir anda kafama dank ediyor) Sevdiğim yönleri: Erva'yı bazı yönleriyle kendime benzetmiş ve onda kendi yansımamı görmüştüm ama sonra yaptığı şeye kadar. O yaptığı şey gerçekten sinir bozucuydu (güya sevdiğim taraflarını yazacaktım giderek sevmediklerime kayıyorum hgdhsf) Erva'nın günlük yazması da çok hoşuma gitti, o günlüğünü okuduğumuz kısımlar kitapta sevdiğim şeylerden biriydi. Kitabı kafamda canlandırmaya çalıştım ve sevdiğim bir tek bunlar çıktı.. Sevmediğim yönlerine geçmeden önce Şunu söylemeliyim ki okunması çok gerekli bir kitap değildi öncelikle. Buna para vereceğinize daha kaliteli, güzel kitaplar alabilirsiniz. Ben merakıma yenik düşüp yaptım bir hata... Devam edecek miyim? Muhtemelen evet ama yakın bir zamanda mı kesinlikle hayır (rs'ye girerim biraz daha bu yazardan okursam!). Neyse sevmediğim yönleri: Birincisi yazım dili. Hiç hiç hiç beğenmedim biraz basitti ve cümlelerin hiç edebi bir şeyi yoktu. Bilmiyorum bir tek bana mı öyle geldi ama çoğu diyalogta bir iki cümlenin sonunda hep ünlem vardı. Bu da her seferinde sanki karakterlerin birbirilerine bağırarak konuşuyorlar gibi canlandı aklımda (normal bir konuşma okurken o ünlemler bütün işi bozdu) Bir ara şey gibi de düşünmeden edemedim çeviri bir kitap gibi. Hayır yani hiç bir Türk yazarın elinden çıkmış gibi değildi. Bu
2024 46. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2024 19:31
Selamlar Biraz ayrı kaldık ve dayanamadım hemen Saklı kitap yorumu ile geldim Erva babasının timinde bulunan Doru üsteğmene görür görmez aşık olur. Hatta onu en yakın arkadaşı ile tanıştırıp aşık olduğunu söylemek niyetindedir. Fakat hiçbir şey istediği gibi gitmez. Çünkü aşık olduğu adam ve en yakın arkadaşı bir gün sevgili olduklarını duyururlar. Bu süreçte Erva içini bir günlüğe döker. Bir zaman sonra günlüğü kaybolan Erva her yerde onu aramaya başlar. Sanki günlüğü kaybederek Doru’yu bir daha kaybetmiş ve onu asla kazanamayacakmış gibi hisseder. Günlüğü bulduğunda ise artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Genel bir değerlendirme yapacak olursak ben kitabı beğendim. Erva’nın duyguları bana gerçekten çok geçti ve çok duygulandırdığı yerlerde oldu. Fakat Doru konusunda pek emin değilim. Çünkü ben aşka çok farklı bakan bir insanım Ve Doru’nun gerçekten Erva’ya aşık olup olmadığı tartışılacak bir konuyken bence Doru’nun yerinde olan herkes Erva’ya aşık olurdu Sadece şunu eleştirmek istiyorum. Artık Türk yazarlarımız lütfen “ona zarar gelmesin diye ondan ayrılıyorum” klişesini bırakabilir mi? Ve ayrılırken söylenen o iğrenç sözler… yani neredeyse 15 yıldır kitap okuyan bir insan olarak artık bunu görmek gerçekten istemiyorum İkinci kitabı merakla bekliyorum
2024 10. kitabı
Kaçımız günlük tutmadık? Bu adeti devam ettiren Erva; varlıklı bir aileden gelen, makine mühendisliğinden mezun olduktan sonra asistan öğretmenlik yaparken bir yandan da bir marka için özel araba tasarımlarını çizmektedir. Babası albay, annesi aile şiketinde yöneticilik yapmaktadır. Anlayacağız sevgi dolu bir ailede büyümüş, hiçbir eksiği olmayan kendi parasını kazanma gayesinde bir genç kızdır. Bu hikayede eksik olan ne var? Doru Demir, başarı onun için her daim hayatında olsa da aile sıcaklığını sadece onu evlat edinen ebeveyinlerinde görmüştü. Gerçek sevgi nedir pek bilmeyen ve belki de çokta aramayan -bu konuda henüz emin değil- güçlü bir erkek karakteridir. Babasının mutluluğu adına bir ilişkiyi sürdürmek belki de ailesine olan minnet borcudur. Peki ya bu ikiliyi birleştiren ne oldu? Erva, en yakın arkadaşına Doru'ya kaptırınca yine günlüğüne tutunmakta bulur çareyi. Lakin bir gün her zamanki yerinde olmayan günlük bu ikilinin hayatlarındaki kesişim noktasına neden olacaktır. Dram dozu yüksek fakat sizi boğmayan bir dil ile kaleme alınmış güzel bir serinin ilk kitabı "Saklı" unutulmaz hikayesi ile sizi kendine bağlayacak. İkili arasındaki sinerji, karakterlerin geçirdikleri süreçlerdeki o duygular ve birbirine bağlanan olaylar kesinlikle okunmaya değer hissi yaratıyor. Okumalı mısın? Şüphen olmasın okur, okumazsan Doru ve Erva'nın imkansız aşkına şahitlik edemezsin. #saklı #pınarsalman #pukkayayınları
Dram
2025 42. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2025 16:48
Herkese Merhaba.... Bu gün sizlere Saklı kitabı ile geldim. Yaşadığı zorluklara rağmen güçlü bir kadın karakter okumak fazlasıyla güzeldi. Erva ve Doru ise keşke böyle bir aşk bana uğrasa dedirtti. Yazarın kaleminin akıcılığı, satırlarıyla duyguyu bizlere fazlasıyla hissettirmesi sayesinde keyif alarak okuduğum bir eser olsa da askeri kurgu olarak geçen bir eserde daha fazla olay görmek isterdim. Kitabımız da bir tim ve askerler var evet ama aşk daha yoğun aktarılmış. Umarım ikinci kitapta daha fazla olay okuruz. Birinci kitap öyle bir yerde bitti ki ben hemen ikinci kitabı okumaya gidiyor sizlere de tavsiye ediyorum. Gelelim Konusuna; Erva babası ve annesinin aşkına imrenerek büyümüş asistan öğretmenlik yapan bir kadındır. Babası albay olduğu için yıllarca hem kendi hasret çektiği hem de annesinin hasretine şahit olduğu için bir askeri sevmeyeceğine emindir. Ta ki babasının silah arkadaşı olan, evde sürekli adı geçen Doru Demir ile karşılaşana kadar. Uzun zaman sonra duygularını açmaya karar verdiğinde ise Doru'nun en yakın arkadaşına aşık olup ciddi ilişki içerisine girmeleri ise kaderin cilvesidir. Erva'nın herkesten sakladığı en büyük yarası olan aşkını anlatabildiği tek yer ise günlüğüdür. Hikayemiz hiçbir şeye ağlamayan Erva'nın günlüğünün yanmış halini bulup saatlerce ağlamasıyla başlıyor.... Daha küçücükken sırf babasına benziyor diye annesi tarafından yetimhaneye bırakılan Doru... Sonrasında güzel bir aile tarafından evlat edinilmiş olsa da hayatı boyunca hiçbir kadını sevememiş ve sevileceğine inanmayarak büyümüştür. Belirli sebepler yüzünden beraber olduğu Ceylin, en yakın arkadaşının günlüğünü ona okuttuğunda ise karşılaştığı duygular karşısında dumura uğrar. İlk defa böyle sevildiğini hisseden Doru elinde olmadan Erva'ya kapılmaya başlarken gizlenen
Puan vermedi
***** Albay kızı olan Erva ailesinden ayrı, askeri lojmanda yaşıyor. Burada yaşama isteği hem evin durumu ve konumu hem de sevdiği adama yakın olma isteğinden doğuyor. Ah evet sevdiği adam;Üsteğmen Doru Demir, yeşil gözlü, yakışıklı erkeğimiz. Ne var ki o Erva'ya ilgi duymuyor, çünkü en yakın arkadaşı Ceylin ile birlikte, evet doğru okudunuz, Ceylin Erva'nın üniversiteden beri arkadaşı.. Hal böyle olunca sevdiği adam ve arkadaşının birlikteliklerine en ön sıradan şahit oluyor. Ne acı değil mi? Erva'm öyle aşık ki hiç kimseye anlatamadığı bu sevdasını günlüğüne yazıyor. (Hem de ne yazmak o kısımları okurken derinden hissediyorsunuz.) Ve bir gün günlüğü kayboluyor. Bundan sonra sırrını saklaması mümkün olmuyor. Diğer taraftan bu zaman kadar Erva'nın hislerinden habersiz olan Doru, Ceylin'in bulup getirdiği günlükle öğrenmiş olur. İşin başka boyutu ise Ceylin Erva'nın bildiği Ceylin değildir. Buradan sonrası spoi olacak efendim. Bu nedenle susuyorum. Hikâye hem Erva'nın hem de Doru'nun ağzından anlatılıyor. Ayrıca Erva'nın günlüğünden sayfalara da yer vermiş. Böylece duygularının içtenliği doğrudan okura yansıyor. Akıcı anlatım ve karakterlerin uyumuyla başarılı bir hikaye çıkmış. Yan karakter bakımından da zengin. Sırlar ortaya çıkarken heyecandan duramadım yerimde, hele Ceylin 'in gerçeklerini okurken köpürdüm. Aşk, aile, dostluk, vatan, asker temalarıyla harmanlanmış çok keyifli bir okuma sundu. Üç kitaplık serinin ilk kitabı olup ikinci kitabı beklerken çatlayacağım kesin. Askeri kurgu da ikinci deneyimim ve bu temaya bayıldım. Çok çok sevdim. Mutlaka okumalısınız... ***** Saklı Pınar Salman
Alıntı
2024 5. kitabı
🄻🄰🄻 🄵🄸🄶🄰🄽 - 🅂🄰🄺🄻🄸 Albay kızı olan Erva ailesinden ayrı, askeri lojmanda yaşıyor. Burada yaşama isteği hem evin durumu ve konumu hem de sevdiği adama yakın olma isteğinden doğuyor. Ah evet sevdiği adam;Üsteğmen Doru Demir, yeşil gözlü, yakışıklı erkeğimiz. Ne var ki o Erva'ya ilgi duymuyor, çünkü en yakın arkadaşı Ceylin ile birlikte, evet doğru okudunuz, Ceylin Erva'nın üniversiteden beri arkadaşı! (yerin dibine batasıca) Hal böyle olunca sevdiği adam ve arkadaşının birlikteliklerine en ön sıradan şahit oluyor. Ne acı değil mi? Erva'm öyle aşık ki hiç kimseye anlatamadığı bu sevdasını günlüğüne yazıyor. (Hem de ne yazmak o kısımları okurken derinden hissediyorsunuz.) Ve bir gün günlüğü kayboluyor. Bundan sonra sırrını saklaması mümkün olmuyor. Diğer taraftan bu zaman kadar Erva'nın hislerinden habersiz olan Doru, Ceylin'in bulup getirdiği günlükle öğrenmiş olur. İşin başka boyutu ise Ceylin Erva'nın bildiği Ceylin değildir. Buradan sonrası spoi olacak efendim. Bu nedenle susuyorum. Hikâye hem Erva'nın hem de Doru'nun ağzından anlatılıyor. Ayrıca Erva'nın günlüğünden sayfalara da yer vermiş. Böylece duygularının içtenliği doğrudan okura yansıyor. Akıcı anlatım ve karakterlerin uyumuyla başarılı bir hikaye çıkmış. Yan karakter bakımından da zengin. Sırlar ortaya çıkarken heyecandan duramadım yerimde, hele Ceylin 'in gerçeklerini okurken köpürdüm. Aşk, aile, dostluk, vatan, asker temalarıyla harmanlanmış çok keyifli bir okuma sundu. Üç kitaplık serinin ilk kitabı olup ikinci kitabı beklerken çatlayacağım kesin. Askeri kurgu da ikinci deneyimim ve bu temaya bayıldım. Çok çok sevdim. Mutlaka okumalısınız.
2024 13. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2024 15:50
Saklı ~ Pınar Salman . Doru Demir, Gölgesizler timinin parçası ve Erva’nın büyük, saklı aşkı… Aşkını içinde yaşayan, duygu dolu değil direkt duyguların bedene dönüşmüş hali olan genç kadın. Albay’ın kızı Erva tanıştığı ilk günden itibaren Doru’yu kalbinin en özel yerine yerleştirmiş, sayfalara gizlemişti. Ona dair her şeyi ezbere biliyordu. Bir beklentisi olmadan sadece seviyordu. Yanan ışığı, pencereden duyduğu sesi, minicik varlığı bile ona yetiyordu. Duygularını itiraf edemeden de en yakın arkadaşı Ceylin ve Doru sevgili olmuştu. Bu yıkımı düşünebiliyor musunuz? Erva ve günlüğüyle bunu düşünmeye gerek yok direkt hissediyorsunuz. O günlükte yazan her bir cümle beni aşka inandırıp sonra derin acılara sürükledi. Böyle içten ve büyük bir aşk nasıl olabilir diye düşünmeye başladım Ondan uzak durmaya çalışan, aşkıyla savaşan ve tüm çığlıklarını içine atan biriydi. Hatta Doru Demir diyerek kendine mesafeler oluşturuyordu. Sırdaşı olan günlüğünü kaybettiğinde her şeyi başlatan fitili ateşlemiş oluyor. Lojmandaki sahipsiz olan ve adını Kahve koyduğu köpeğin ağzında defterin deri kapağını bulup onu takip edince bir ağacın altında kül yığını buluyor. Günlüğünden geriye kalan küller… O küller rüzgarla savrulup yüzüme kadar geldi resmen O kadar etkiledi ki beni asla tarif edemem. Erva’nın aşkı ve kendiyle savaşı öyle içli öyle samimiydi ki Konuşmaya en ihtiyacı olduğu zamanda arkadaşı ve aşkını uzaktan izleyip, onlardan kaçıp, ama arkadaşının mutluluğu için susan biriydi. Peki karşısındakiler bunu hak ediyor mu? İşte tam susmam gereken yer Kitapla ilgili ne söylesem bilmiyorum. Duyguları yaşamaktan çok direkt o duygu oldum. Timin diğer üyeleri, etrafında dönen olaylar, Doru Demir ve daha fazlasını anlatmak değil okumak gerekiyor. Çok zorluktan geçip çok sınanan ama vatan için
2024 72. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2024 23:06
Selammm Millet Şu kitabı o kadar uzun zamandır okumak istiyordum ki. Sadece bu kadar bekletme nedenim ciltli baskısı çıkınca alma isteğiydi. ( Sonunda çıktı ve ben alıp okudum bile) Kurgu zaten askeri kurgu olduğu için en başta beni cezbeden bu olmuştu. Daha sonra kitabın yorumlarına denk geldim ve "tam benlik" dediğim nokta bu oldu. Evettt gelelim konumuza; Minerva bir albay kızı, aynı zamanda körkütük üsteğmen Doru Demir' e aşıktır. Ama bu aşkını Doru' ya anlatamadan en yakın arkadaşı Ceylin, Doru ile sevgili olmuştur. ( Allah onu bildiği gibi yapsın ) İlişkileri ciddi boyutta olunca da Minerva' ya kağıtlara sığınmak kalmıştır.( Üzümlü kekim benim ya )Her duygu boşluğunda aşkını, günlüğüne yazmıştır. Ta ki bir gün günlüğünü yanmış halde bulana kadar.. Ama arka planda görüyoruz ki günlüğü okumuş bir Doru vardır. Ve ister istemez hiç bir şekilde sevgi ne bilmeyen o adam o günlüğün satırlarında kaybolmuştur. Ne yazık ki bir Ceylin faktörümüz var ve kitabın sonuna bakınca kolay kolay da gitmeyecek gibi. ( O değil ben başta Ceylin' i sevmistir ne var diye masum görmüştüm kızın içinden şeytan çıktı anacım ) Bunlar haricinde askeri operasyon görmedik sadece karakterler askerlerden oluşuyor bile diyebilirim. İkinci kitapta bana operasyon ver sevgili yazarım. Kitapta inanılmaz sıcak, samimi bir ortam vardı. Karakterlerin hepsi birbirine tanıdık olunca sizde ortama yabancı kalmıyorsunuz. Minerva' nin sevgisini o kadar içinizde hissediyorsunuz ki nasıl denir böyle okurken kalbinizde bir sızı hissediyorsunuz. O imkansızlığı yazar öyle güzel aktarmış ki sizde Minerva ile beraber üzülüyorsunuz. Bu arada karakter olarak bakarsam Doru benim için nötr bence, hakkında çok fazla bilgimiz yok çünkü. Daha çok Minerva yönünden okuduk hisleri, yaşananları vs umarım ikinci kitapta daha çok
2025 41. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2025 08:48
"Doru,şimdi sarılsan bana, Ah,kırılsa yalnızlığımın tüm kemikleri..." Erva,çok uzun zamandır sonu olmayan bir aşka tutulmuş ve aşkını da kimselere söyleyememiş yalnızca günlüğüne yazmıştı.Babasının timinde yer alan Doru Demir ile aynı lojmanda yaşıyordu.Artık zamanı geldi sevdiğini söylemeyi düşündüğü anda en yakın arkadaşı Ceylin ile sevgili olmayı tercih eder Doru Artık içinde yaşamaya,günlüğüne Doru Demir'i yazmaya devam eder.Aradan bir yıl geçer ve Erva'nın günlüğü bir şekilde Doru'nun eline geçer. Doru Demir,kimsesiz bir çocukluk geçirmiş sonrasında ona yuva olan annesi babası ve bir kız kardeşi ile büyümüştü.Üstteğmen Doru bey vatanı için canını feda eden,hiç gülmeyen ama muhteşem bir yeşil gözlere sahip bir adam.Bir gün eline ona deli divane aşık bir genç kızın onun için yazdığı yazılar geçer.Ona emanet edilmiş bir kızın.Komutanının kızı Erva'nın günlüğü. "Senin bana katlanıyor oluşun mu daha zor, yoksa benim senin yokluğuna katlanıyor oluşum mu?" "Ona verebileceğim sözlerim de yoktu benim, umudum da.Sevmeyi bilmeyen bir adamdan seven olur muydu hiç? Sevgili olur muydu?"

Pınar SalmanYazar · 0 kitap
İzmirli yazar Akdeniz Üniversitesi'nde okuduktan sonra İzmir’e döndü ve bir kamu şirketinde çalışmaya başladı. Şu sıralar yeni kurgularıyla okurlarını buluşturmak için yazmaya devam ediyor.