ŞAFAK KULESİ KİTAP İNCELEMESİ
Her ne kadar çoğunluk bu kitapta Chaol'dan soğuduğunu söylese de benim Chaol'u sevmeye başladığım kitaptı aslında. Daha doğrusu katlanmaya başladığım. Evet kitapta Nesryn'le karmaşık ilişkileri onları resmen karşılıklı aldatma noktasına getirdi ve bu gerçekten sinir bozucuydu ama kitabın sonunda kendi yollarını ve 'kendilerini' bulmaları sevindiriciydi bence, her ikisi içinde. Yrene Chaol'a her anlamda şifa oldu ve Nesryn'in nihayet hak ettiği gibi güçlü, cesur biriyle - Sartaq'la- olmasına sevindim. Kitaba dahil olmaları çok iyi oldu bence bu karakterlerin. Zaten Yrene'i Suikastçının Hançeri'nde okuduğum için kitaba dahil olacağını biliyordum. Yine de bence bu kitap gereksiz yere yazılmış. Sırf seriyi biraz daha uzatmak, son kitabı bekleyen okuyucuları oyalamak için. Bu yazılacağına Fırtınalar İmparatorluğu bir 200-300 sayfa daha uzatılabilirdi. Kitapta bazı önemli sırların ortaya çıktığını bilmesem okumazdım ve sırf o sırlar için okumaya değdi mi diye soracak olursanız... hayır değmedi. Ama gariptir ki Fırtınalar İmparatorluğundan daha çok sevdim. Daha güzel ya da akıcı olduğu için değil de daha katlanılabilir olduğuiçin. Chaol'u tırnağımın ucu kadar sevmem ve bunun bok beyinli Aelin ile de bir ilgisi yok. Taaa ilk kitaptan beri sinir oluyorum bu adama ve bunu sebebi sinir bozucu bir kişiliğe sahip olması. Ama dikkatinizi çekerim, bu adam bir kişiliğe sahip. Ama sırf insanlar Aelin'i sorgulamasın, onun mükemmelliğini kabullensin ve ona hayran olsun diye bu adamın üzerine bütün günahlar yıkıldı ve uçurumdan attılar. İnsanların bu ucuz propogandaya düşmeye ne kadar da meraklı olduğunu gördükçe şok oluyorum. Bir Allah'ın kulu sorgulamıyor bu yazarın sözde karakter gelişimlerini nasıl da kelimenin tam anlamıyla BERBAT yazdığını. Ve yazar bu kitapta da inatla Chaol'u suçlu, Aelin'i de rahibe teressa gibi göstermeye devam etti. Chaol'un o gördüğü rüya-halisünasyon da neydi öyle! Chaol, yavrum kendine gel Aelin'e karşı suçlu hissetmesi gereken sen değilsin. Aldatıldın canımın içiiiii????? Neyse efendim, demem o ki gereksiz, ticari ve sosyal kaygılarla yazılmış bir kitap bu. Bunu okumak yerine keşke spoilerlı bir özet okusaydım. Bu serinin aldığı abartıyı ASLA anlamayacak ve bu seriye modern başyapıt diyen birini daha görürsem kriz geçireceğim. Zevkinizi sorgulamak gibi olmasın ama hiç mi hayatınızda kitap okumadınız ayol? Bu mu başyapıt?.. Sağlıklı günler dilerim, her anlamda.
Şafak KulesiSarah J. Maas · Dex Kitap · 20191,502 okunma