·134 syf.··Beğendi
···Okunma: 17 Ocak 2024 15:51 Merhabalar kalemiyle yeni tanıştığım bir yazar Cemil Kavukçu ve 1996 Sait Faik Hikaye Armağanı ödüllü kitabı Uzak Noktalara Doğru isimli öykü kitabı ile geldim.
.
.
Yazarın okuduğum ilk kitabı olduğu için kalemine, üslubuna, hikaye yazım tarzına pek alışık olmadığımı belirterek başlamak istiyorum. Bazı hikayelerinin içine giremedim. Havada kaldı fakat bazıları da bir o kadar içine aldı beni. Sırf bu nedenle yazarın birkaç kitabını daha okuyacağım. Dikkatımı çeken diğer bir husus kitabın basım hatası mı yoksa gerçek tasarımı mı anlayamadığın sayfa ve yazım düzeni idi. Satırlar arası gereksiz boşluklar vardı. Bunun haricinde dili sade ve anlaşılır olup öykü severler için şans verebilecekleri bir kitap.
.
.
Yitirdiğimi anladığım için arıyorum,benim için önemli bu. Yitiren insanların yüzlerinde yaşamın çözülmemiş gizlerin biri oluşuyor; çünkü hızla değişip prizmanın öbür yüzünü görüyorlar. Kişinin kendi olma sınavının en zor basamakları.
.
.
Bundan önce de birkaç kez yolculuk hazırlıkları yapmış, ama yola çıkacak gücü kendimde bir türlü bulamamıştım.
.
.
Değişen, kabul değiştiren, değişirken de yozlaşıp çirkinleşen bir dünyaya, iletişimsizliğe tepki gösteriyor.
.
.
•••••••Kitapla ve Sevgiyle Kalın•••••••