2024 6. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2024 23:51
Yazarın okuduğum ikinci kitabı bu kitabını da çok beğendim.Saç Örgüsü kitabının tamamen devamı olmasa da bir devamlılıkta sağlıyor. Hindistan yaşayan kadınların ne zor şartlarda yaşadığını bir kez daha şahit oluyoruz. Hayatta kaç sıfır geriden başladıklarını bir kez daha görüyoruz. Kast sisteminin dayattığı zorluklar, kadına biçilen roller, çocuk gelinler ve daha bir sürü şeyi bu kitapta okuyabiliyoruz. Kitabın konusuna gelecek olursam: Lena geçmişte yaşadığı trajediden kaçıp Hindistan’a gelir burda yaşama tutunmak için bir sebep bulur ama bazen bu yaşamı da bir trajediye dönüşür.Hindistan’da küçük bir çocuk onun hayatını kurtarır Lena yaşamak için sebepler bulur. Kadınlara ve çocuklara umut olur. Okumanın ve yazmanın sınıfsal bir ayrıcalık olmadığını eğitim hakkının kimsenin elinden alınmayacağını tüm dünyaya göstermek ister. Tabiki de bunu yaparken bir çok zorlukla da karşılaşacaktır. Yaşadığı zorlukları okumaya siz okuyuculara bırakıyorum. Keyifli okumalar. Alıntılar: Ayrımcılık doğumdan başlıyor ve nesilden nesile aktarılıyordu. Kız çocuklarını cehalete mahkûm etmek onları boyunduruk altında tutmanın, düşüncelerine ve arzularına gem vurmanın en emin yoluydu. Kızları eğitimden mahrum etmek onları hiçbir kaçma şanslarının olmadığı bir hapishaneye kapatmaktı. Toplumda her türlü ilerleme ümidi ellerinden alınıyordu. Bilgi güçtü. Eğitim özgürlüğün anahtarıydı. İmkansıza erişemeyiz, ancak bize fener olur. “Çocuklar her şeye sahiptirler, ellerinden aldıklarımız dışında." Yas,paylaşılmayan bir acıydı; kimse yasınızı taşımanıza yardım edemezdi. Herkes elinden geldiğince baş ediyordu.
UçurtmaLaetitia Colombani · Yan Pasaj Yayınevi · 20231,712 okunma
1.256 Gösterim