Hayatımda Okuduğum En İyilerde Top10'da
2024 4. kitabı
Uzun süredir benden 10 üzerinden 10 almayı başarmış ilk kitap diyebilirim. Yıllardır alıp okumayı planladığım fakat nedense gözümü korkuttuğu için başlayamadığım bu kitabı daha önce okumadığım için pişmanlık içindeyim. O kadar akıcı ilerliyor ki elime alır almaz 3 saatte 140 sayfa okuyunca şoke oldum. Kitabın anlatımı gerçekten çok farklı çünkü kitabı anlatan kişi Azrail. Evet, doğru okudunuz, kitabı ölüm meleğinin ağzından okuyoruz. Markus Zusak'ın bir başyapıt kabul edilebilecek bu eseri sayesinde 2. Dünya Savaşı'nın Nazi Almanyası'na bir seyahate çıkıyor, o dönemlerdeki Yahudi nefretini, dönemin koşullarını ve Liesel'in suç ortağı Rudy'le yapmış olduğu kitap hırsızlıklarını kafamızda hayal ederek anında kitabın atmosferine ışınlanıyor, olayları sanki Himmel Sokağı'nın virane evlerinin çatılarına konmuş saksağanlar misali izliyoruz. Okurken Liesel ile o kadar çok benzer yönümü keşfettim ki. Özellikle Rudy, Max ve Hans karakterlerine bir düşmüşüm ki kaldırmayın. Kitabın iç dizaynı daha önce hiçbir kitapta görmediğim şekillerde dolu. Kesinlikle masraftan kaçılmamış ve bu da kitabı gözümde biraz daha yükseltti. Size önerim, eğer hangi kitabı okuyacağınızı seçemiyorsanız koşa koşa gidin, alın ve okuyun. Seveceğiniz konusunda çok iddialıyım. Ben öve öve bitiremeyecek gibi duruyorum, o yüzden buraya bu kitapla ilgili sadece bunları yazıyorum ve Doğruluk Cadısı'nı bitirmeye gidiyorum.
Kitap HırsızıMarkus Zusak · Martı Yayınları · 202114,5bin okunma