O Benim #okudumbitti
#qotd Size ait olduğunu düşündüğünüz şeyleri paylaşma konusunda sorun yaşıyor musunuz?
Elif bahçede dolaşırken küçük bir kedi buldu, güzel ve masum…
Elif ne kadar şanslı değil mi?
Fakat Sedat da aynı bahçede yürüyordu ve aynı anda o da kediyi buldu…
Bu güzel kediyi hangisi alacak dersiniz?
#kitapalıntıları
“Ama ondan hoşlanıyorum. Bu benim olduğu anlamına geliyor!”
“Ben de ondan hoşlanıyorum. Bu benim olduğu anlamına geliyor.”
“Onu ilk ben gördüm. Yani kesinlikle o benim!”
“Asıl senden önce ben gördüm. Bu nedenle o kesinlikle benim!”
#kitapyorumu
İki çocuğun aynı anda sokakta tatlı bir kediyi görüp ikisinin de sahiplenmek istemesi üzerine aralarında geçen konuşmayı görüyoruz. İkiside kedinin annesi ortaya çıkana kadar kedinin kendilerine ait olduğuna dair savunmalarına devam ediyorlar.
Paylaşmayı öğretmek daha da doğrusu paylaşmayı öğrenmek zor bir süreç bence. Küçük yaşta doğru bir şekilde aktarılamazsa ilerleyen yaşta da çözülmesi inanın zor oluyor.
Ben de dürüst olmam gerekirse paylaşmak konusunda hep kötüydüm. Yani bana ait bir şeyin başkasına verilme ihtimali bile beni huzursuz ederdi. Bu yaşıma geldim hala tam olarak çözdüm diyemem. Kitaplarımı isteyenlere mesela genelde tepkim “sana aynısını alayım” oluyor. Yani yenisini alıp vermek, bende olanı vermekten daha kolay geliyor.
Eserde de yazar minik bir kediyi paylaşamayan ve kendi savlarını savunan iki çocuk üzerinden paylaşmak konusunu işliyor. Ebeveynler için oldukça zor bir durum olduğunu hepimizin bildiği paylaşmak konusunu çok tatlı bir şekilde anlatmış.
Bu konuda ebeveynlere yardımcı olacağını düşündüğüm şahane bir eser. Lütfen alın okuyun/okutun.
Kesinlikle her ebeyevnin alması ve okuması gerektiğini düşünüyorum. Mutlaka tavsiye ederim!
#narçocuk #kitapkolikkafasiçocukkitabıyorumu @gencnar @nar.cocuk #obenim #mariyadaduş